Kuveyt'te Yeni Hükümet Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Kuveyt'te Yeni Hükümet Kuruldu

Kuveyt\'te Yeni Hükümet Kuruldu

Kuveyt'te Ahmed Abdullah el-Ahmed es-Sabah başkanlığında 13 bakanın yer aldığı yeni hükümet kuruldu. Başbakan birinci yardımcılığına Fahd Yusuf Suud es-Sabah, dışişleri bakanlığına Abdullah Ali Abdulah el-Yahya atandı. Yeni kabinede birçok isme tekrar görev verilirken, 4 yeni isim de hükümete katıldı. Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, meclisin feshedilmesi ve anayasanın bazı maddelerinin askıya alınması talimatını vermişti.

12.05.2024 23:31

Kuveyt'te, Ahmed Abdullah el-Ahmed es-Sabah başkanlığında yeni hükümet kuruldu.

Kuveyt resmi ajansı KUNA'nın haberine göre, Ahmed Abdullah el-Ahmed es-Sabah başkanlığında 13 bakandan oluşan yeni hükümetin kurulduğuna ilişkin Emirlik Kararnamesi yayımlandı.

Fahd Yusuf Suud es-Sabah, başbakan birinci yardımcılığının yanı sıra savunma ve içişleri bakanlığı görevlerine atandı.

Abdullah Ali Abdulah el-Yahya da dışişleri bakanlığına getirildi.

Kuveyt'teki Ceride gazetesi, önceki hükümetteki birçok isme yeni kabinede tekrar görev verildiğini, 2 kadın bakanın da yer aldığı hükümete 4 yeni ismin daha katıldığını yazdı.

Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, 10 Mayıs'ta, meclisin feshedilmesi ve anayasanın bazı maddelerinin 4 yılı aşmamak üzere askıya alınması talimatı vermişti.

Kuveyt Emiri, bu adımı "ülkeyi kurtarmak ve ülkenin çıkarlarını güvence altına almak için alınmış zor bir karar" olarak nitelendirerek, ülkenin "dayanılmaz zorluklar ve engellerle" karşı karşıya kaldığını belirtmişti.

Kuveyt Emiri Sabah, 15 Şubat'ta da meclisi feshetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuveyt'te Yeni Hükümet Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement