Kuyucuk Gölü dondu - - Son Dakika
Güncel

Kuyucuk Gölü dondu -

Kuyucuk Gölü dondu -

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava dolayısıyla Kars'ın Arpaçay ilçesindeki Kuyucuk Gölü'nün yüzeyi kar ve buzla kaplandı.

16.12.2013 10:28

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava dolayısıyla Kars'ın Arpaçay ilçesindeki Kuyucuk Gölü'nün yüzeyi kar ve buzla kaplandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından korunan ve aynı zamanda kuş cenneti de olan Kuyucak Gölü'nün yüzeyi, ilçede etkili olan soğuk hava dolayısıyla buz tuttu. 416 dekarlık alanı kaplayan, imzalanan uluslararası anlaşmalarla korunan göl, aynı zamanda Ramsar alanı içinde de yer alıyor.

Soğuk nedeniyle donan gölün üzerindeki iki sazlık alan ile çevresindeki taşlar da net olarak görünmeye başladı.

KuzeyDoğa Derneği Başkanı ve Utah Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuyucuk Gölü'nün Kars'taki diğer göller gibi donduğunu söyledi.

Kuyucuk Gölü'nden göç eden kuşlar için Iğdır Aras Nehri Kuş Cenneti'nin çok önemli olduğunu ifade eden Şekercioğlu, "Burası kışın donan Kars, Ardahan, Erzurum ve Ağrı'daki birçok kuşun kışın geldiği yer" dedi.

Kuyucuk Gölü'nün Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk Ramsar alanı olduğuna dikkati çeken Şekercioğlu, " Türkiye'de 14 Ramsar alanı var ama Meksika'da bu sayı 139. Türkiye son 4 yılda 1 Ramsar alanı ilan etti ama Meksika 25 tane. Doğa korumada, özellikle sulak alanları korumada geriye gidiyoruz. Ramsar alanı ilan edildikten sonra Kuyucuk Gölü, Avrupa'nın seçkin turizm cennetlerinden biri yapıldı. Ayrıca gölün kıyısına bir de kuş gözlem evi yapıldı" diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement