Lampedusa Kampı Boşaltıldı - Son Dakika
Güncel

Lampedusa Kampı Boşaltıldı

Lampedusa Kampı Boşaltıldı

Italia 1 kanalı, bir göçmen tarafından gizlice çekilen ve devlet televizyonunda yayınlanan, amatör görüntülerde uyuz oldukları öne sürülen göçmenlerin 3-4 günde bir kez ve kadınlı erkekli karışık olarak üzerlerine dezenfektanlı su sıkıldığı görüldüğünü aktardı.

26.12.2013 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Italia 1 kanalı, bir göçmen tarafından gizlice çekilen ve devlet televizyonunda yayınlanan, amatör görüntülerde uyuz oldukları öne sürülen göçmenlerin 3-4 günde bir kez ve kadınlı erkekli karışık olarak üzerlerine dezenfektanlı su sıkıldığı görüldüğünü aktardı. Geçen yıl 13 binden fazla göçmenin geldiği adada 250 kişilik kamp bulunduğu, görüntülerin kaydedildiği sırada kampta en az 500 göçmen bulunduğu ifade edildi.

Lampedusa Adası'ndaki kampta insanlık dışı muamele büyük yankı uyandırırken İtalya Başbakanı Enrico Letta sorumlular hakkında cezai yaptırım uygulanacağını açıkladı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ise İtalya'yı, o merkezdeki şartların iyileştirmesi konusunda uyardı. AB Komisyonu'nun İçişlerinden sorumlu Komiseri Cecilia Malmström, kamptaki koşulları iyileştirmezse İtalya'ya karşı dava açabilecekleri uyarısında bulundu. Lampedusa adasında mültecilere uygulanan kötü muamele üzerine mülteci karşılama merkezi boşaltılırken 200 göçmen başkent Roma ile Milan, Palermo ve Corotone'daki kamplara sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lampedusa Kampı Boşaltıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement