Şehit Annesi Oğlunun Tabutuna Kapandı: Komutanım, Yiğidim - Son Dakika
Güncel

Şehit Annesi Oğlunun Tabutuna Kapandı: Komutanım, Yiğidim

Şehit Annesi Oğlunun Tabutuna Kapandı: Komutanım, Yiğidim

Diyarbakır'ın Lice şehit düşen Astsubay Halit Zilani Çelik'in annesi Mesude Çelik, "Komutanım, yiğidim" diyerek oğlunun tabutuna kapandı.

19.02.2016 13:22  Güncelleme: 15:26

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lıların karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı askeri midibüsün geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan 6 askerin cenazeleri, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törende şehit Astsubay Halit Zilani Çelik'in annesi Mesude Çelik, "Komutanım, yiğidim" diyerek oğlunun tabutuna kapanırken, şehit er Fatih Yeniay'ın annesi Fatma Yeniay ise Arapça ağıt yaktı.

ŞEHİTLER UĞURLANDI

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Ali Bardak Köyü yakınlarında teröristler karayolu üzerinde tuzakladıkları patlayıcıyı, dün askeri zırhlı midibüsün geçişi sırasında uzaktan kumanda infilak ettirmesi sonucu 1'i astsubay, 5'i er olmak üzere 6 asker şehit oldu. Saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Halit Zilani Çelik ile jandarma erler Mustafa Nerkis, Kadir Görgülü, Fatih Yeniay, Recep Bodur ve Mustafa Bilgili için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.


ÖZ GEÇMİŞLERİ OKUNDU

Törene 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, askeri ve mülki, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile şehit Astsubay Halit Zilani Çelik'in annesi Mesude, eşi Suna, çocukları Murat ile Mesude; jandarma er Fatih Yeniay'ın annesi Fatma ve babası Mehmet Zeki Yeniay katıldı. Şehitlerin cenazelerinin ambulanslardan alınarak katafalka konulması ve bir dakikalık saygı duruşundan sonra başlayan törende şehitlerin öz geçmişleri okundu.


"İNANÇ VE KARARLILIĞIMIZ SÜRECEK"

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkolu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz"dedi.


"KOMUTANIM, YİĞİDİM"

Törende şehit Astsubay Halit Zilani Çelik'in annesi Mesude, eşi Suna, çocukları Murat ile Mesude, jandarma er Fatih Yeniay'ın annesi Fatma ve Babası Mehmet Zeki Yeniay sürekli gözyaşı döktü. Sağlık görevlileri şehit astsubayın eşi Suna ve çocukları Murat ile Mesude Çelik'i teselli etmeye çalıştı. Anne Mesude Çelik, şehit oğlunun fotoğrafını öperek, "Komutanım, yiğidim, ananı bırakıp nereye gittin" diyerek gözyaşı döktü. Jandarma er Fatih Yeniay'ın annesi Fatma Yeniay ise, Arapça, "Canlarım, kuzularım, aslanlarım" diyerek ağıt yaktı, sık sık dua etti.


"TABUTA KAPANDILAR"

Şehitlere toplu halde dua edilmesinden sonra yine anne Mesude Çelik, "Komutanım, yiğidim" diyerek tabuta koştu, onu Astsubay Halit Zilani Çelik'in eşi Suna, çocukları Murat ve Mesude izledi. Tabuta kapanan Halit Ziya Çelik'in annesi, eşi ve çocukları sürekli ağladı. Bu sırada baygınlık geçirerek yere düşen Suna Çelik'e sağlık görevlileri müdahale ederek hastaneye götürdü.

Törenden sonra Jandarma Astsubay Halit Zilani Çelik İzmir'e, Jandarma erlerden Mustafa Nerkis Kütahya'ya, Kadir Görgülü ile Fatih Yeniay Adana'ya; Recep Bodur ile Mustafa Bilgili memleketi Amasya'ya gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Annesi Oğlunun Tabutuna Kapandı: Komutanım, Yiğidim - Son Dakika


Advertisement