Lokantacı Esnafın Sahte Para İsyanı - Son Dakika
Güncel

Lokantacı Esnafın Sahte Para İsyanı

Lokantacı Esnafın Sahte Para İsyanı

Afyonkarahisar bir lokantacıya verilen sahte 100 TL esnafı isyan ettirdi.

15.12.2015 15:15

Afyonkarahisar bir lokantacıya verilen sahte 100 TL esnafı isyan ettirdi. Paranın sahte olduğundan habersiz olan esnaf ise durumu geç fark edince günlük kazancının yarısını dolandırıcılara kaptırmış oldu.

Olay, kent merkezi Gazlıgöl Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, dün Bayram Sofrası isimli iş yerine gelen ve yemek yiyen bir müşteri, karşılığında işletme çalışanı Ümit Tosun'a 100 TL verdi. Aldığı paranın sahte olduğundan habersiz bir şekilde müşteriye 93 TL para üstü veren Tosun daha sonra aldığı parayı kasaya koydu. Sonrasında malzeme almak için dışarı çıkan Tosun, gittiği bir mağazada aldığı ürünler karşılığında mağaza çalışanına 100 TL'lik banknotu verince gerçek ortaya çıktı ve mağaza çalışanı talihsiz esnafa paranın sahte olduğunu söyleyerek kasadan çıkardığı kaşe ile banknotu üzerine "geçersizdir" damgası bastı. Tosun iş yerinin günlük kazancını bir anlık dikkatsizliğinden faydalanan dolandırıcılara kaptırmış olduğunu görünce duruma isyan etti. Tosun, ayrıca esnafların sahte para konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Tosun'un konu ile ilgili şikayetçi olmadığı, ayrıca iş yerinde güvenlik kamerasının da bulunmadığı belirtildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lokantacı Esnafın Sahte Para İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement