Lys'de İlk 100'e Girdi Arabayı Kazandı - Son Dakika
Güncel

Lys'de İlk 100'e Girdi Arabayı Kazandı

Lys\'de İlk 100\'e Girdi Arabayı Kazandı

Kocaeli'de, üniversite sınavında ilk 88'e girerek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sınavlarda başarılı olan öğrencilere verdiği otomobillerden almaya hak kazanan Semih Çelik, bugünkü derse giremediği için üzüldüğünü söyledi.

24.09.2013 18:15

Kocaeli'de, üniversite sınavında ilk 88'e girerek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sınavlarda başarılı olan öğrencilere verdiği otomobillerden almaya hak kazanan Semih Çelik, bugünkü derse giremediği için üzüldüğünü söyledi.

Pirelli Anadolu Lisesi'nde düzenlenen ödül törenine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Çelik ailesi ve öğrenciler katıldı. Tören sonrasında düzenlenen törende, T.S. 2 puan türünde ilk 88'e girip Fatih Üniversitesi İngilizce Tarih Bölümünü kazanan Semih Çelik'e, otomobilini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu teslim etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, verdikleri otomobilin küçük ama anlamlı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "En güzel yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak. Burada büyüklere düşen görev çocuklarımızın önünü açmaktır." Zamanın bilgisayar ve bilim çağı haline geldiğini belirten Karaosmanoğlu, şunları söyledi: "Teknolojide kim önde giderse o zengin oluyor. Bizim çocuklarımızda hep bir adım önde olacak. Bu konuda sadece anne ve babaların fedakarlık yapması yetmez çocuklar da fedakarlık yapacak. Bugüne kadar 21 öğrencimize otomobil verdik. Aslında biz vermiyoruz siz alıyorsunuz. Biz böyle törenleri gösteriş için değil, çocuklarımızı teşvik için yapıyoruz. Biz istiyoruz ki daha çok öğrencimiz ilk yüze girsin biz de onlara araba hediye edelim. İlk 100'de 100 öğrencimiz olsun hepsine araba hediye etmeye hazırız."

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ise, Semih Çelik'in 'Çalışınca Oluyor' sloganına uyduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye 88.'si olmuştur. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Çocuklarımızı iyi yetiştirmekte hepimiz sorumluyuz. Sayın başbakanımızın 2023'te dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olma hedefini koymasının nedeni gençlere olduğu güvenindendir."

"ARABAYI DEĞİL KAÇIRDIĞIM DERSİ DÜŞÜNÜYORUM"

Kazandığı başarı sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin araba ile ödüllendirdiği Semih Çelik araba kazanmayı hiç beklemediğini belirterek, "Ben arabalara karşı pek ilgili değilim ama başarının ödüllendirilmesi, böyle değer verilmesi beni tabii ki mutlu etti" dedi. Sınava çok çalıştığını ve elde ettiği başarının bu şekilde geldiğini düşündüğünü anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Başarımı kazanmam da ailem hem maddi hem de manevi çok büyük destek oldu. Ailemin yanı sıra, hocalarım ve sınava hazırlandığım dönemde kaldığım yurttaki arkadaşlarımın bu başarımda çok katkıları oldu. Onlara teşekkür ediyorum. Başarım şahsi bir başarı değil ailem, hocalarım ve arkadaşlarımın desteklerinden oluşan bir bütünün sonucudur. Bu gün burada benim için daha önemli olan araba kazandığım konusu değil de okulda dersime girememiş olmamdı. Tören için buraya geldim bu yüzden bu günkü derslerime giremedim. Üzülüyorum çünkü bu başarıyı üniversitedeki derslerimde de tekrarlayabilmem için derslerime eksiksiz devam etmem gerekiyor. Henüz ehliyetim yok, almak için kursa gideceğim. Arabamı ehliyetimi alana kadar, başarımda çok büyük emeği olan babama emanet edeceğim. Araç sadece bana verildi aslında arabanın gerçek sahibi babam diyebilirim."

Öte yandan, sınavlarda dereceye girip otomobil kazanan diğer öğrencilere otomobillerin 1-7 Ekim tarihlerinde verileceği öğrenildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lys'de İlk 100'e Girdi Arabayı Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement