Mahkeme Heyetine Hakaretten Tutuklanan Ömer Kavili Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Mahkeme Heyetine Hakaretten Tutuklanan Ömer Kavili Kimdir?

Mahkeme Heyetine Hakaretten Tutuklanan Ömer Kavili Kimdir?

Mahkeme heyetine hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Ömer Kavili kimdir? Ömer Kavili neden tutuklandı?

06.10.2018 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grup Yorum üyelerinin de yargılandığı davada mahkeme heyetine hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltın alınan avukat , sorgusunun ardından tutuklandı.

ÖMER KAVİLİ NEDEN TUTUKLANDI?

Avukat , Grup Yorum üyelerinin de yargılandığı davada hakimle tartışması sonucu gözaltına alındı. Sorgusunun ardından tutuklanan Kavili'nin tutuklanma gerekçesi olarak, '' Kavili'nin eyleminin amacının kutsal savunma hakkı olmadığı, aksine ters psikoloji ile müvekkilinin ve kendisini mağdur göstererek dosyada haklı çıkmaya çalıştığı, şüphelinin eyleminin müdafisi olduğu davayı sulandırmaya çalıştığı, şüphelinin tüm bu eylemleri birlikte değerlendirildiğinde amacının halkın gözünde yargının ve mahkemelerin itibarsızlaştırmak olduğu, adalete olan güveni sarsmayı amaçladığı, eylemlerinin haber niteliği taşıyarak toplumda infiale sebep olduğu, delillerin henüz toplanmamış olması, kaçma veya delilleri karartma ihtimalinin bulunması'' gösterildi.

ÖMER KAVİLİ KİMDİR?

İki yıl önceki genel kurulda İstanbul Barosu başkan adayı seçilen , 20 Haziran 1960 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1987 yılında mezun olan Kavili, 12 Ocak 1989 yılından bu yana serbest avukat olarak çalışmalarını sürdürüyordu. 1998 yılında Avukat Hakları Merkezi'nin ilk kurucusu olan isimdir. İstanbul'da yaşamını sürdüren Avukat aslen Malatya, Yeşilyurt'ludur. En son İstanbul Üsküdar'da bulunan hukuk bürosunda çalışmalarını sürdürdü.

Son Dakika Güncel Mahkeme Heyetine Hakaretten Tutuklanan Ömer Kavili Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement