Manisa 118 Nolu Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İnceler Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Manisa 118 Nolu Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İnceler Açıklaması

Manisa 118 Nolu Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İnceler Açıklaması

Manisa 118 Nolu Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı Cemal İnceler, pamuk desteklemelerine ilişkin açıklamasında, "Açıklanacak olan pamuk primi 1 liradan az olmamalıdır.

22.11.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa 118 Nolu Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı Cemal İnceler, pamuk desteklemelerine ilişkin açıklamasında, "Açıklanacak olan pamuk primi 1 liradan az olmamalıdır. Primler en geç Nisan ayında ödenmelidir. Primler enflasyon oranında arttırılmalıdır." dedi.

Kooperatifi Başkanı İnceler, kooperatif binasında düzenlediği basın toplantısında, pamuk konusunda Türkiye'nin ekim alanı yönünden arka sıralarda olmasına rağmen tüketimde ve ithalatta ön sıralarda yer aldığını belirtti.

Bu durumun pamuk üretiminin teşvik edilmesiyle düzeltilebileceğini ifade eden İnceler, yeni açıklanan Milli Tarım Projesi'nde Manisa'nın da içinde bulunduğu bölgenin pamuk havzası olarak gösterildiğini, bunun iyi bir gelişme olduğunu vurguladı.

"Bölgemizde üretilen pamuğun lif kalitesi ve verimi dünyada ön sıralardadır. Bu avantajı kullanmamız gerekmektedir." diyen İnceler, şöyle konuştu:

"Mevcut fiyatlar ve prim destekleri yeterli olmadığından üretim yapılamamaktadır. Bir an önce yeni teşvik ve primler arttırılarak açıklanmalı ve 2016/2017 yılında pamuk üretiminin artışı sağlanmalıdır. Açıklanacak olan pamuk primi 1 liradan az olmamalıdır. Primler en geç Nisan ayında ödenmelidir. Primler enflasyon oranında arttırılmalıdır. Piyasada regülatör görevi yapan kooperatifler, desteklenmeli ve etkile hale getirilmelidir. Pamuk üretiminin artması sonucunda, ülkemizden döviz çıkışı olmayacaktır. Üretimde ürün çeşitliliği dengelenecek ve çiftçimiz ürettiği üründen para kazanacaktır. Manisa Ovası da çoraklaşmayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa 118 Nolu Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İnceler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement