Mardin - Pkk Tarafından Öldürülen Hikmet Fidan Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mardin - Pkk Tarafından Öldürülen Hikmet Fidan Mezarı Başında Anıldı

Mardin - Pkk Tarafından Öldürülen Hikmet Fidan Mezarı Başında Anıldı

Diyarbakır'da 2005 Yılında PKK'nın Silahlı Eylemlerine ve Abdullah Öcalan'ın Açıklamalarına Karşı Çıktığı İçin Kandil Dağı'ndan Gelen PKK'nın Tetikçileri Tarafından İnfaz Edilen Hadep Eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan Mardin'deki Mezarı Başında Anıldı.

06.07.2010 19:39

Diyarbakır'da 2005 yılında PKK'nın silahlı eylemlerine ve Abdullah Öcalan'ın açıklamalarına karşı çıktığı için Kandil Dağı'ndan gelen PKK'nın tetikçileri tarafından infaz edilen HADEP eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan Mardin'deki mezarı başında anıldı.

PKK'nın silahlı eylemlerine ve Abdullah Öcalan'ın açıklamalarına karşı çıkıp eleştirdiği için Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde 6 Temmuz 2005 tarihinde Kandil'den gönderilen PKK tetikçileri tarafından öldürülen HADEP eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan, Mardin'in Ömerli İlçesi'ne bağlı Güzelağaç Köyü'ndeki mezarı başında çocukları ve yakınları tarafından anıldı.

Hikmet Fidan'ın oğlu Zinnar Fidan grup adına yaptığı konuşmada, 6 Temmuz 2005 tarihinin Kürt için acı bir gün olduğunu söyledi. Fidan, şöyle dedi: "5 yıl önce bugün Hikmet Fidan'ı, Kürt halkı için önemli bir değeri kaybettik. 5 yıl sonra bugün hala aynı acı günü yaşıyoruz. Hiç bitmeyecek uzun bir gün. Hikmet Fidan bizler seni hiç unutmadık. Küçük şeylerle mutlu olabilmeni, eksilmeyen neşeni, herkesi, her görüşten insanı etkileyen insancıllığını ve sıcaklığını, eleştriye açıklığını saygı uyandıran teavuzunu, soran sorgulayan yurtsever, demokrat ve halkçı kişiliğini hiçi unutmayacağız."dedi.

Babası Hikmet Fidan'ın halkının özgürlüğü için ortaya koyduğu bilinçli, sivil, doğrudan halka yaslanan mücadelesine dikkat çeken Fidan, "Her koşulda halkının özgürlük mücadelesine zarar vereceği kaygısıyla, mülksüzlüğü bilinçli tercih edişini, emir komuta zinciri ile yürüyen tekelci ve şiddet yörüngesindeki siyaset tarzının Kürtlerin özgürleşmesine artık engel oluşturduğu eleştirilerini ve bu nedenle infaz edilişini hiçbir zaman unutmayacağız." diye konuştu.

Zınnar Fidan'ın açıklamadan sonra babasının mezarı başında şair Ahmed Arif'in "33 kurşun" şiirini okuduktan sonra, Kürtçe mevlit okundu ve dualar edildi. Anma törenine Adana'dan katılan ve Hikmet Fidan'ın 40 yıllık arkadaşı olan sanatcı Rojin'in babası Ahmet Kurdi ise Hikmet Fidan'ın kişiliği hakkında bilgi verdi. Kurdi, Kürtçe yaptığı açıklamasında Fidan'ın bir karıncanın bile incinmemesi için büyük çaba sarfettiğini belirterek, "Hikmet'in değerini bilseydiler söylediklerini uygulasaydılar, bugün çok şey değişmiş olacaktı. Hikmet Fidan, Türk, Süryani, Alevi ayrımını yapmadan bütün halkaların kardeşliğine yürekten inanan biriydi. Kendisinin huzurunda bir daha saygıyla eğiliyorum" dedi.

Tören sonunda misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin - Pkk Tarafından Öldürülen Hikmet Fidan Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement