Marmaris Auto Sport Fest Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Marmaris Auto Sport Fest Sona Erdi

Marmaris Auto Sport Fest Sona Erdi

türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Marmaris'te düzenlenen Auto Sport Fest organizasyonu sona erdi.

15.05.2016 19:23

türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Marmaris'te düzenlenen Auto Sport Fest organizasyonu sona erdi.

TOSFED tarafından gerçekleştirilen, bu sene ilk defa Marmaris'te yapılan ve 3 ayrı organizasyonu bünyesinde barındıran yarışlarda sporcular zorlu etapların ardından finişe ulaştılar. 45'inci kez düzenlenen ve bu sene Marmaris Rallisi adını alan yarışta dereceye giren sporculara ödüllerini Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı verdi. Yarışçılar ödüllerini aldıktan sonra sevinç gösterilerinde bulundular.

Marmaris Rallisi'de birinci Neo Motorspor'dan Yağız Avcı - Bahadır Gücenmez ikilisi oldu. Avcı ve Gücenmez çifti, genel klasmanda liderliğini korudu. Son iki yılın Türkiye Şampiyonu ve geçtiğimiz yılın Avrupa Ralli Kupası Şampiyonu Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi dün lastik patlaması sebebiyle geri sıralara düşmüştü. Bostancı ve Vatansever aradaki farkı kapatarak liderin 11 saniye gerisinde ikinci olurken üçüncü sırada Neo Motorspor'dan Uğur Soylu – Emir Şahin yer aldı.

Düzenlenen organizasyonda Veziroff Marmaris Off-Road Yarışı'nda Ekrem Aydı - Muharrem Ekedil ikilisi birinci olurken, Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı'nda birinci 1969 model Peugeot 504 Cabrio ile yarışan Ecem Araman - Gizem Araman çifti oldu.

YAĞIZ AVCI: "BU SENE TAKIMLARDA VE PİLOTLARDA LİDERLİĞİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ"

Birinci olan Neo Motorspor'dan Yağız Avcı, Marmaris Raliisi'nin uzun zamandır yarıştığı en zorlu toprak yarışlarından biri olduğunu dile getirdi.

Parkurun uzun olduğunu ve pilotlar ve otomobiller için zorlu olduğunu aktaran Yağız Avcı, "Bizim için çok iyi geçti, ekip çok iyi çalıştı. Yarışa hızlı başladık sonrasında çok fazla hata yapmadık. Bir kere lastik patlattık ve aradaki farkı sonuna kadar koruyabildik. Murat'ta arkadan çok iyi geldi bugün. Çok memnunuz. Yüksek puan aldık. Peugeot Türkiye ve Neo Motorspor olarak bu sene hem takımlarda hem de pilotlarda lider olarak devam etmeyi ve sonunda da kazanmayı hedefliyoruz. Umarım bundan sonrası da iyi geçer" dedi.

BAHADIR GÜCENMEZ: "BAŞINDA SONUNA KADAR KONSANTRE OLARAK BİRİNCİ OLDUK"

Neo Motorspor'dan Yağız Avcı'nın co-pilotu Bahadır Gücenmez ise yol notu okuma anlamında yarışın kolay olduğunu söyledi. Gücenmez, "Fakat strateji ve tempo açısından biraz zordu. Yarış biraz yavaş virajlara sahip olduğu için yol notları çok daha kolaydı ama uzun ve zor bir yarış olduğu için konsantre olmak gerekiyordu. Biz başından sonuna bunu becerdik ve finişe birinci olarak geldik" diye konuştu.

MURAT BOSTANCI: "HİÇ UMMADIĞIMIZ BİR SIRADAYIZ ŞU ANDA"

Son iki yılın Türkiye şampiyonu ve geçtiğimiz yılın Avrupa Ralli Kupası şampiyonu Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi yarışı ikinci olarak tamamladılar.

İlk gün ilk etapta lastiklerinin patladığını ve 28'inci sıraya kadar gerilediklerini hatırlatan Murat Bostancı, "Ama finişe 2'nci olarak geldik. Aslında hiç ummadığımız bir sıradayız şu anda. İlk gün biraz sıkıntılarımız vardı. Otomobil ile ilk yarışımız olduğu için biraz ayar sıkıntımız da vardı ama ikinci gün doğru ayarları bulup, çok daha hızlandık. İkinci günün bütün etaplarını biz kazandık. Farkı da kapayıp ufacık 11 saniyeye kadar getirdik ama kazanamadık yarışı. Ama olsun gelecek sene Avrupa Şampiyonası'nda yarışacağımız otomobili ilk defa kullanıyoruz ve test olsun diye geldiğimiz bir yarışta en azından hızlı gidebileceğimiz ayarları bulduk, alıştık otomobile. Güzel bir yarıştı. Marmaris'te ilk kez düzenlendi. Aslında Marmaris'e pek yakışmayan bir havada bitiyor ama çok güzel bir organizasyondu. Hem federasyonumuza, başındaki Serkan Yazıcı'ya, hem buradaki ilgi gösteren seyircilere ve basına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"AVRUPA RALLİ ŞAMPİYONASI'NI TÜRKİYE'YE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Önümüzdeki yıl düzenlenecek Avrupa Ralli Şampiyonası'na hazırlanan ve bu yarışı da test amaçlı gören Murat Bostancı, geçtiğimiz hafta Yunanistan'da yapılan yarışta kendi sınıfında birinci oldu.

Bostancı, 2-3 sene içerisinde Avrupa Ralli Şampiyonası'nı Türkiye'ye getirme gibi bir hedefleri olduklarını dile getirerek, "Bir önceki hafta Yunanistan'da kendi sınıfımızı kazandık. Gelecek ay da Belçika'da bir yarışımız var. Bunların hepsi çok özel yarışlar. Avrupa Ralli Şampiyonası'ndaki yarışlar çok tecrübe edilmesi gereken yarışlar. İlk girdiğinizde kazanabileceğiniz yarışlar değil. O yüzden biz de yarışlara alışıp önümüzdeki 2-3 sene içerisinde Avrupa'daki güçlü pilotların arasında olmak istiyoruz" dedi.

Marmaris Auto Sport Fest'te genel klasman şöyle oluştu:

Marmaris Rallisi:

1- Yağız Avcı – Bahadır Gücenmez

2- Murat Bostancı – Onur Vatansever

3- Uğur Soylu – Emir Şahin

Veziroff Marmaris Off-Road:

1- Ekrem Aydın – Muharrem Ekedil

2- Cemal Akagündüz – Cemil Akagündüz

3- Hüsnü Taylan – Hasan Taylan

Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı:

1- Ecem Araman – Gizem Araman (1969 model Peugeot 504 Cabrio)

2- Zeki Baştürk – İbrahim Tunç (1987 DMR 3.16)

3- Yunus Üstün – Han Ataç (1967 Volkswagen Karmann)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı'nın açıklamaları

-Yağız Avcı'nın açıklamaları

-Bahadır Gücenmez'in açıklamaları

-Murat Bostancı'nın açıklamaları

-Rallicilerin ödüllerini almaları

-Fotoğraf çekimi

-Sevinç anları

-Detaylar

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Auto Sport Fest Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement