Mazlumder'den "Tevhid İ Tedrisat" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Mazlumder'den "Tevhid İ Tedrisat" Kampanyası

Mazlumder\'den "Tevhid İ Tedrisat" Kampanyası

MAZLUMDER, "Tevhid i Tedrisat Kanunu"nun kaldırılması için kampanya başlattı

07.12.2013 13:30

MAZLUMDER, ülke genelinde "Tevhid-i Tedrisat Kanunu"nun kaldırılması için kampanya başlattı.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, dershanelerin gündemde olduğu bir dönemde kampanyanın başlatılmasının tamamen tesadüf olduğunu, kampanyaya ilişkin çalışmaların bir kaç aydır yürütüldüğünü ifade etti.

Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun "Devrim Kanunları" arasında yer aldığını ve Anayasa tarafından korunduğunu anımsatan Ünsal, "Kanun, eğitim öğretimin devlet eliyle tekleştirilmesi, devlet eliyle yapılması ve devletin ihtiyaç duyduğu türden bir toplum, bir insan tasarımının ortaya çıkarılması esasında. Biz ise öğretimin tekleştirilmesini değil, çeşitlenmesini talep ediyoruz. Türkiye'de eğitimin sorunun dershaneler değil, 4+4+4 değil, aslında Tevhid-i Tedrisat Kanunu olduğunu buradan MAZLUMDER olarak bir kez daha açıklamak istiyoruz" dedi.

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Mehmet Can Çağlayan ise eğitim sistemindeki sorunun çözümünün geliştirilmesinin önündeki en büyük engelin Tevhid-i Tedrisat kanunu olduğunu iddia etti.

Kanunun en önemli sonucunun yüzyıllar boyu din eğitimi veren medreselerin kapatılması olduğunu ifade eden Çağlayan, eğitim kurumlarının tamamen devletin kontrolüne girmesinden sonra, okulların devletin ideolojik aygıtlarına dönüştüğünü ve eğitim sisteminin tek tipçi, ırkçı, militarist ve dayatmacı bir karaktere büründüğünü dile getirdi.

Eğitimde birçok şeyin değiştiğine ancak eğitim sisteminin bu özünün her defasında muhafaza edildiğine işaret eden Çağlayan, toplumdaki farklılıklara rağmen eğitimde hala tek tipçi ve merkeziyetçi bir sistemin hüküm sürmesinin en önemli nedeninin Tevhid-i Tedrisat Kanunu olduğunu savundu.

"Küçük yaşta yasal dayatmalarla çocuklarına el konulan velilere ne söz ne de tercih hakkı tanınmamaktadır" diyen Çağlayan, insanların yalnızca kendine sunulan şıklardan birisini tercih etmek durumunda kalmasının tartışılması gereken bir sorun olduğunu vurguladı.

Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kaldırılması talep ettiklerinin altını çizen Çağlayan, eğitimde devlet tekelinin kalkması beklentisini paylaşan herkesi kampanyalarına destek vermeye çağırdı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mazlumder'den 'Tevhid İ Tedrisat' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement