Mehmetçik Çadırındaki Bebeğe Komutanın İsmi Verildi - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik Çadırındaki Bebeğe Komutanın İsmi Verildi

Mehmetçik Çadırındaki Bebeğe Komutanın İsmi Verildi

Van'daki depremlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı tarafından Hacıbekir Mahallesi'ne kurulan Mehmetçik Çadır Kentte Soner ve Asya Halburcu'nun bir bebeği dünyaya geldi.

05.12.2011 11:06

Van'daki depremlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı tarafından Hacıbekir Mahallesi'ne kurulan Mehmetçik Çadır Kentte Soner ve Asya Halburcu'nun bir bebeği dünyaya geldi. Aileyi çadırda ziyaret eden İnsani Yardım Tugayı Komutanı Albay Hakan Esen'in adı bebeğe verildi.

Van'da meydana gelen 23 Ekim'deki Richter ölçeğine göre 7.2 ve 9 Kasım'daki 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Van'a gelerek çadır kent oluşturan mehmetçik gönülleri fethetti. Depremzedelerin her türlü sıkıntısına anında müdahale eden mehmetçikler depremzedeleri mutlu günlerinde de yalnız bırakmıyor. Önceki gün Soner ve Asya Halburcu'nun ikinci erkek çocuğu Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sahra çadırında dünyaya geldi. Bir gün hastanede kalan aile bebekleri ile birlikte İnsani Yardım Tugayı tarafından kurulan Mehmetçik Çadır Kentte'ki çadırlarına yerleşti. Ailenin çadıra yerleşmesi ardından askerler aileye destek çıktı.

Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İnsani Yardım Tugay Komutanı Albay Hakan Esen ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, aileyi ziyaret etti. Bir süre aile ile sohbet eden yetkililer ailenin sorunlarını dinledi. Bebeğin babası Soner Halburcu, mehmetçiğin her türlü desteği kendilerine verdiğini ve hayatlarından memnun olduklarını belirterek, bebeğe de İnsani Yardım Tugay Komutanı Albay Hakan Esen'in 'Mehmet Hakan' adı verdi.

OB,MÇ(FE/İD) - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmetçik Çadırındaki Bebeğe Komutanın İsmi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement