Meireles, Takım Arkadaşlarından Özür Diledi - Son Dakika
Güncel

Meireles, Takım Arkadaşlarından Özür Diledi

Meireles, Takım Arkadaşlarından Özür Diledi

Fenerbahçe'nin, Bate Borisov ile golsüz berabere kaldığı maçın ardından Raul Meireles, takım arkadaşlarından özür diledi.

15.02.2013 10:20  Güncelleme: 10:16

Meıreles, GÖRDÜĞÜ KIRMIZI KART NEDENİYLE TAKIM ARKADAŞLARINDAN ÖZÜR DİLEDİ

EGEMEN KORKMAZ GOL YEMEMEK SEVİNDİRİCİ

KUYT MAÇIN 1. DAKİKASINDAN, SON DAKİKASINA KADAR TAKIM OLARAK MÜCADELE ETTİK

WEBO ZOR BİR MAÇTA 10 KİŞİ KALMAMIZA RAĞMEN İYİ MÜCADELE ETTİK

GRODNO, (DHA)

Fenerbahçe'nin, Bate Borisov ile golsüz berabere kaldığı UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçının ardından Raul Meireles'in, kırmızı kart görmesi nedeniyle takım arkadaşlarından özür dilediği öğrenildi.

EGEMEN KORKMAZ GOL YEMEMEK SEVİNDİRİCİ

Karşılaşmanın ardından FB TV'ye açıklamalarda bulunan sarı-lacivertli futbolcu Egemen Korkmaz, şöyle konuştu

Maçın başında 10 kişi kalmak bizim oyun kurgumuzu bozdu. O dakikadan sonra saha içindeki herkes elinden geleni yaptı. Gol yememek sevindirici, keşke kırmızı kart olmasaydı ve golle döndüğümüz bir maç olsaydı. Bunu bir dahaki maçta telafi edeceğiz.

KUYT MAÇIN 1. DAKİKASINDAN, SON DAKİKASINA KADAR TAKIM OLARAK MÜCADELE ETTİK

Maçın yayıncı kuruluşuna konuşan Dirk Kuyt, Bate Borisov karşısında ortaya koydukları performansla iyi bir takım olduklarını bir kez daha gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi

Aslında bizim için zor başladı. Meireles, 4. dakikada kırmızı kart gördü ve takım için büyük problem oldu. Ama bence iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Birlikte hareket edebildiğimizi gösterdik. Maçın 1. dakikasından, son dakikasına kadar takım olarak mücadele ettik. Önceliklerinin her zaman için bir sonraki maçı düşünmek olduğuna da vurgulayan Kuyt, Takım olarak bir sonraki maçı düşünmeliyiz. Bu şekilde çalışmaya devam edersek kazanamayacağımız bir maç yok diye düşünüyorum. Genel olarak takım için önemli olan bir sonraki maçı düşünmek dedi.

WEBO ZOR BİR MAÇTA 10 KİŞİ KALMAMIZA RAĞMEN İYİ MÜCADELE ETTİK

Pierre Webo ise yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada zor bir maçta 10 kişi kalmalarına rağmen iyi mücadele ettiklerini belirterek, Çok zor bir maçtı. 11 kişiye karşı 10 kişi mücadele ettik. Bu maçta çok kaliteli ve sağlam bir takım olduğumuzu gösterdik. Hafta sonu Trabzonspor'la karşılaşacağız. Trabzonspor maçını kazanmak istiyoruz. Kendi sahamızda oynayacağımız Bate maçında da goller atarak, tur atlamak istiyoruz diye konuştu. TOPAL EŞİT KOŞULLARDA MÜCADELE ETSEYDİK DAHA FARKLI OLURDU

Mehmet Topal da yayıncı kuruluşa şu ifadeleri kullandı

Böylesine zor bir deplasmanda ve soğuk bir havada sahadan 10 kişi ile ayrılmak önemliydi. Top ve pas yapan bir takım ile oynadık. İyi mücadele ettik. 10 kişi kaldıktan sonra önemli olan gol yememekti. Gol de atabilirdik ama olmadı. 10 kişi ile 0-0 kaldığımız için ikinci maça daha iyi hazırlanacağız. Bugünkü müsabakada eşit koşullarda mücadele etseydik daha farklı olurdu. 10 kişi kaldıktan sonra iyi kenetlendik. 10 kişi kaldıktan sonrası için istenilen skoru elde ettik. Bundan sonraki süreçte önümüzde daha zorlu bir periyot var. Maça ilk çıktığımızda kazanmak için çıktık. Ama bugün Raul talihsiz bir kırmızı kart yedi ve sonuç böyle bitti. Önümüzde zorlu bir periyot var, zorlu maçlar oynayacağız ifadelerini kullandı.

BATE BORISOV - FENERBAHÇE MAÇININ ARDINDAN -2-

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "ZOR BİR RAKİP KARŞISINDA BİR KİŞİ EKSİK OYNADIKTAN SONRA 0-0 BERABERLİKLE İSTANBUL'A DÖNMEK BİZİM İÇİN BİR AVANTAJ GÖRÜLEBİLİR"

"MEİRELES, NE OYUNCULUK NE DE İNSANİ KALİTESİNE YAKIŞMAYAN DAVRANIŞTA BULUNDU"

BATE BORİSOV TEKNİK DİREKTÖRÜ VİKTOR GONCHARENKO: "AVANTAJI KULLANAMADIK"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bate Borisov ile golsüz berabere kaldıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında aldıkları

beraberliğin kendileri adına avantaj olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Takımımdan daha güçlü bir oyun bekliyordum ve iyi bir skorla İstanbul'a döneceğimizi düşünüyordum ancak bu gerçekleşmedi. BATE Borisov'un verimliliği ve kalitesi üst seviyede bir ekip. Böyle bir takım karşısında 90 dakikaya yakın 10 kişi oynamak çok çok zordu. Televizyondan izlemedim ama sahada gördüğüm kadarıyla hakem kırmızı kartta da son derece haklıydı. Zor bir oyundan sonra zor bir rakip karşısında bir kişi eksik oynadıktan sora 0-0 beraberlikle İstanbul'a dönmek bizim için ilk adımda şu anda bir avantaj olarak görülebilir. Bu görünen avantajı gerçek olan avantaja çevirmek ve turu geçmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz." Karşılaşmanın 3. dakikasında kırmızı kart gören Meireles'e bir disiplin cezası verilip verilmeyeceği sorusu üzerine Kocaman, futbolcusunun oyunculuk ve insani kariyerine yakışmayan bir davranışta bulunduğunu, gerekli cezanın verileceğini söyledi. Kocaman, şöyle konuştu:

"Net bir ifadeyle belirtmek gerekirse, ne oyunculuk ne insani kalitesine yakışmayan bir davranışta bulundu. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin içinde disiplin

talimatları neyse ona uygun davranış gösterilecek. Esas olan ceza vermek değil, bu durumla karşılaşmamak. Ceza vermek hoş bir durum değil."

Hem saha şartlarının hem de hava şartlarının beklediklerinden daha iyi olduğunu anlatan Kocaman, "Ama birini seçmek gerekirse saha biraz daha kötüydü. Her iki takımın da oyununu etkiledi" dedi.

Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde planlarının ne olduğu sorusu üzerine, "Türk takımları için başlangıçlar çok önemli. O havayı yakalayabilmek bizim adımıza en önemli şeylerden bir tanesi. Bu tur bizim için çok önem arz ediyor. BATE ile şansımız ortak. Bu turu geçtiğimiz andan itibaren bence Avrupa Ligi ile ilgili çok daha ciddi düşünebiliriz. Şansımız var" diye konuştu.

BATE Borisov karşısında rövanşta seyircilerinden yoksun mücadele edeceklerinin hatırlatılması üzerine Kocaman, "Fenerbahçe'nin en büyük gücü

taraftarıdır. Benim futbolculuk dönemimden beri yaşayarak öğrendiğim şeylerden biriydi bu. Bir kez daha ceza maçı oynayacağız. En büyük gücümüzden yoksun olacağız. Bunu anlayabilmek bir seyircinin kendisine, kulübüne zarar vermesini onaylamak ve anlayabilmek mümkün değil, akıl alır gibi değil. Ulus olarak ortak özelliğimiz herhalde her şeye kişisellik açısından bakıyoruz. Anlamsız bir ceza ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

Teknik direktör Kocaman, bir gazetede hakkında yapılan yoruma oldukça sert bir tepki gösterdi. Basın toplantısının ardından özel bir açıklama yapma gereği duyduğunu belirten Kocaman, bugüne dek genel olarak hakkındaki eleştirilere çok fazla yanıt verme eğiliminde olmadığını belirterek özetle şunları söyledi: "Bizim işimiz performans işi, eleştiriye açık, saygı duyuyorum herkese, özellikle gazetecilere, beni tanıyanlar da bu konuda bana hak veriyordur. Kimseye bugüne kadar yan bile bakmadım. Bir gazetede çıkan, terbiye sınırlarını aşan haberle ilgili olarak içimdekileri söylemek zorundayım. 'Hıncal Uluç'tan en kısa Kocaman yorumu biiip' diye bir haber var. Halil Özer'den 'Biiip'in ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Beni seyrediyorsa da ona haber gönderiyorum. Güzel bir şeyse bileyim, değilse de sahibine iade ediyorum. Usta demiş. Ustalar böyle olursa zaten geldiğimiz hali başka türlü anlatmanın mümkünü yok. Allah müstahakını versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Antrenörlük kötü olabilir hepsi hikaye ama seviye maalesef bu. Yazıklar olsun."

BATE BORİSOV TEKNİK DİREKTÖRÜ VİKTOR GONCHARENKO: "AVANTAJI KULLANAMADIK"

BATE Borisov'un teknik direktörü Viktor Goncharenko ise 3. dakikadan itibaren 10 kişiyle mücadele eden Fenerbahçe karşısında güzel oynamalarına karşın kazanamadıklarını belirterek, "Rakibimizin kırmızı kart görmesi bizim için avantaj olabilirdi. 10 kişiyle mücadele eden Fenerbahçe'ye karşı 11 futbolcumuz vardı. Çok baskı da yoktu. Güzel oynadık ama maalesef beraberlik oldu" diye konuştu.

İstanbul'daki maçta kendileri adına daha iyi bir sonuç olabileceğini kaydeden Goncharenko, "Ama şimdi bunu tahmin edemeyiz" dedi.

Fenerbahçe karşısında hızlı oynayamadıkları için gol bulamadıklarını anlatan Goncharenko, "İstanbul'da bizim en önemli avantajımız bana göre galibiyet isteğimiz olacak. Bir haftalık hazırlık dönemimiz var. Umuyorum ki ikinci maç bizim için daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

Belaruslu teknik direktör 16 Şubat'ta Türkiye'ye giderek daha önce kamp yaptıkları Antalya'da yeniden kampa gireceklerini ve 21 Şubat'taki rövanş için 20 Şubat'ta İstanbul'a geçeceklerini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meireles, Takım Arkadaşlarından Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement