Merkel'den Ukrayna İçin Telefon Diplomasisi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Merkel'den Ukrayna İçin Telefon Diplomasisi

Merkel\'den Ukrayna İçin Telefon Diplomasisi
20.02.2014 22:35  Güncelleme: 22:39

Almanya Başbakanı Merkel, Ukrayna'da gerilimin tırmanması üzerine, ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna'da gerilimin tırmanması üzerine ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Merkel'in son gelişmelerin ardından bugün akşam saatlerinde ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştüğünü duyurdu.

Merkel'in telefon görüşmelerinde, Almanya, Fransa ve Polanya dışişleri bakanlarının Kiev'de taraflarla yaptığı görüşmeler hakkında Obama ve Putin'e bilgi verdiğini kaydeden sözcü Seibert, "Başbakan ve devlet başkanları, mümkün olan en kısa sürede siyasi bir çözüme ulaşılması ve kan dökülmesine son verilmesi gerektiği konusunda hemfikirdir" ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, öğle saatlerinde de Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i telefonla arayarak, şiddete derhal son verilmesi ve siyasi çözüm için bir an önce muhaliflerle görüşmelere başlanması çağrısında bulunmuştu. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merkel'den Ukrayna İçin Telefon Diplomasisi - Son Dakika


Advertisement