Mersin'de Le Dıv4s Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Le Dıv4s Heyecanı

Mersin\'de Le Dıv4s Heyecanı

Dünyaca ünlü dört İtalyan sopranodan oluşan Le Dıv4s topluluğu, Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında pazar günü sanatseverlerle buluşacak.

08.05.2015 12:45

Dünyaca ünlü dört İtalyan sopranodan oluşan Le Dıv4s topluluğu, Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında pazar günü sanatseverlerle buluşacak. Grup, sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda Türkiye'ye ve Mersin'e gelmekten mutlu olduklarını dile getirirken, tüm sanatseverleri konsere beklediğini duyurdu.

14'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali tüm hızıyal sürüyor. Yerel etkinliklerin yanı sıra uluslararası sanatçı ve topluluklara ev sahipliği yapan festivalde Le Dıv4s topluluğu, 10 Mayıs Pazar günü Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de sanatseverlerle buluşacak. İtalyan yapımcı Francesca Volpini tarafından dinleyicilere yeni bir deneyim sunmak amacıyla kurulan ve dört İtalyan sopranodan oluşan topluluğa Şef Carlo Bernini yönetimindeki Mersin Festival Orkestrası eşlik edecek. Topluluk üyesi 4 İtalyan soprano yayınladıkları videoda Türkçe ve İngilizce Mersinli sanatseverlere seslenerek, "Merhaba Mersin. Bu güzel Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde yer almak için Türkiye'ye geleceğimizden dolayı çok mutluyuz ve Heyecanlıyız. 10 Mayıs'ta görüşmek üzere. Hepinizi bekliyoruz" dedi.

Tamamen kadın sanatçılardan oluşan topluluk, tarihin en büyük opera bestecilerinin en ünlü eserlerini yenilikçi bir yorumla sergiliyor. Mozart, Bellini, Verdi ve Puccini'nin en bilinen ve etkileyici eserleri orijinallerine bağlı kalınarak topluluk için yeniden düzenlendi. Geniş bir repertuara sahip olan topluluk, unutulmaz İtalyan şarkılarını ve uluslararası ün kazanmış eserleri orkestra ile beraber pop ritimleri ve melodileriyle birleştiriyor.

Öte yandan 12 Mayıs'ta da St. Paul Müzesi'nde ünlü virtüözler eşliğinde dünyanın yerel müziği Mersinli klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak. Türk Arp sanatçısı Bahar Göksu ve grubu, hem Refik Fersan ve Faize Ergin şarkılarını seslendirecek hem de Rüzgar Uyumuş albüm konseri verecek. Baleye gönül verenler ise Tokyo Nasyonel Tiyatro, Moskova Bolşoy, Hollanda Kraliyet Balesi ve Portekiz National'den gelen dünya bale yıldızlarını 14 Mayıs akşamı izleme fırsatını bulabilecek. Zeki Müren'in unutulmaz şarkıları batı enstrümanları ve Türk Müziği sazlarından oluşan bir orkestra için yeniden düzenlendi ve makamsal özellikleri ve tatları bozulmadan yeniden ele alınan bu şarkılar Yerelden Evrensele Klasik Türk Müziğinden seçmeler konseriyle 19 Mayıs'ta müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

Çek Cumhuriyeti'nin ünlü yıldızı Adriana Kucerova ile Pavarotti'nin tahtına aday gösterilen Grammy ödüllü Bülent Bezdüz, 22 Mayıs'ta Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve korosuyla unutulmaz bir gece yaşatacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni olan Selman Ada'nın şefliğinde ünlü şovmen Fransız piyanist Roberto d'Olbia eşliğinde 24 Mayıs'ta Mersinlilerle buluşacak.

YEREL ETKİNLİKLER

Tenor Hakan Aysev, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde sahneye çıkacak ve 9-10 Mayıs akşamları Mersinlilerle buluşacak. Ünlü sanatçı Kubat ve Folklorama Mersin Festival Orkestrası ile birlikte 15, 16 ve 17 Mayıs tarihlerinde tam 3 gece boyunca Mersin'de olacak. Mersin Polifonik Korolar Derneği'nin her sene düzenlediği Korolar Şenliği bu yıl festival bünyesine alındı ve Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen korolar 15 ve 16 Mayıs'ta Mersinliler'le buluşacak. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Le Dıv4s Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement