MNG Kargo'dan Erciş'e 18 derslikli okul Taner Yıldız - Son Dakika
Güncel

MNG Kargo'dan Erciş'e 18 derslikli okul Taner Yıldız

MNG Kargo\'dan Erciş\'e 18 derslikli okul Taner Yıldız

MNG Kargo'dan Erciş'e 18 derslikli okul Taner Yıldız VAN

04.10.2013 17:44

MNG Kargo'dan Erciş'e 18 derslikli okul - Taner Yıldız - VAN

MNG Kargo'dan Erciş'e 18 derslikli okul

- MNG Kargo'nun "Kargo Poşetleri Kutuya, Çocuklar Okula" sloganıyla hayata geçirdiği proje kapsamında, Van'ın Erciş ilçesinde yaptırılan 18 derslikli ilk ve orta okulun açılışı yapıldı

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

"Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklara, şu anda bulunduğumuz ülkeden daha güzel bir ülke bırakmak için gece gündüz demeden uğraşıyoruz, çırpınıyoruz, koşturuyoruz"

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:

""Başkasının derdiyle dertlenmek, eğitime katkıda bulunmak, kimsesizlerin, yaşlıların, engellilerin ve zayıfların elinden tutmak insan olmamızın gereğidir"

VAN (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklara, şu anda bulunduğumuz ülkeden daha güzel bir ülke bırakmak için gece gündüz demeden uğraşıyoruz, çırpınıyoruz, koşturuyoruz" dedi.

MNG Kargo'nun, "kurumsal vatandaş" sorumluluğuyla 5 yıl önce başlattığı proje kapsamında toplanan bin 500 tonu aşkın kargo poşetinin geri dönüştürülmesinden elde edilen gelir, 2011 yılında Van'da meydana gelen depremde en fazla hasarın yaşandığı Erciş ilçesinde okula dönüştü.

Latifiye Mahallesi'nde inşa edilen 18 derslikli 975 öğrenci mevcutlu MNG Kargo İlk ve Orta Okulunun açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in katıldığı törenle yapıldı.

Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, hayırseverleri tebrik ederken ailelerinin zaman zaman unutulduğuna işaret ederek, hayırseverlerin ailelerinin, eş ve çocuklarının da bu hizmetlerde katkısının olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Okulların ülkeye kazandırılmasında eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in büyük katkısı olduğunu vurgulayan Yıldız, Hüseyin Çelik'in çabaları ile ülkenin eğitim alanında bu noktaya geldiğini ifade etti.

Bakan Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin 2002 yılında 7,5 milyar lira olduğunu anımsatarak, 10 yıl içinde bakanlık bütçesini 7,5 milyar liradan 45 milyar liraya taşıdıklarını dile getirdi.

Ülkedeki yatırımlardan en önemlisinin eğitime yapılan yatırım olduğuna değinen Yıldız, şöyle konuştu:

"Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklara, şu anda bulunduğumuz ülkeden daha güzel bir ülke bırakmak için gece gündüz demeden uğraşıyoruz, çırpınıyoruz, koşturuyoruz. O yüzden şu ana kadar hayırseverlerimizin önemli ölçüde katkı koyduğunu ve önümüzdeki yıl içerisinde yaklaşık 50 milyar lirayla beraber kamu bütçesinden eğitime pay ayırdığımızı hep birlikte göreceğiz. Biz bu ülkede babalarımızın, dedelerimizin zamanında değil 12 yıl önce torpille kitapçı arardık. Yıllık 275 milyon liraya hazır kitapları bastırıyor ve öğrencilerimimzin sıralarının üstüne bırakıyoruz. Bununla da yetinmiyoruz. 260 milyon liralık yemek yardımıyla da öğrencilerimizin karınlarını doyurmasını sağlamış oluyoruz."

Türkiye genelinde öğretmenlerle ilgili istihdamda da artış olduğunu anlatan Yıldız, yapılan çalışmalarla ilköğretimde bir öğretmene düşen öğrenci sayısının 28'den 19'lara gerilediğini kaydetti.

Yıldız, 10 yıllık süre zarfında 36 bin 109 hayırseverin okul, spor salonları, gençlik merkezi yaptırdığının altına çizerek, hayırseverlerin eğitime sunduğu katkının son derece önemli olduğunu bildirdi.

Ülke genelindeki okullara şu ana kadar yaklaşık 1 milyon bilgisayar gönderildiğini ve 17 ilde Fatih Projesini uygulandığını anlatan Yıldız, ülkenin geleceğinin bugünden daha aydınlık olacağını sözlerine ekledi.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Aslan Kut'un, adı gibi bir iş yaptığına dikkati çekerek, şirketler açısından sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesinin önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

"Başkasının derdiyle dertlenmek, eğitime katkıda bulunmak, kimsesizlerin, yaşlıların, engellilerin ve zayıfların elinden tutmak insan olmamızın gereğidir" diyen Çelik, milli eğitim bakanlığı döneminde başlattıkları "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında iş dünysının 2,5 milyar liralık yatırım yaptığını ifade etti.

Bu tür yatırımları dünyanın birçok yerşnde görmenin mümkün oladığına işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"MNG Holding Yanetim Kurulu Başkanı Nazif Günal'a bu hizmetinden dolayı şükranlarımızı ifade ediyoruz. Bir düşünür der ki 'Ben adamlığı olmayan zengindense zenginliği olmayan adamı tercih ederim.' Eğer bir insan hem adamlığı olan bir zengin, hem zenginliği olan bir adamsa biz başımızın üstünde taşırız. Nazif Günal, hem adamlığı, hem zenginliği olan bir adamdır ve MNG Kargo'nun böyle bir hizmet yapmış olması yaralı olan ve yaralarını sarmaya çalışan Erçiş'e çok büyük anlam katmıştır."

Çelik, AK Parti hükümetinin, eğitimi ülkenin en önemli ve öncelikli meselesi haline getirdiğini bildirerek, şöyle dedi:

"2003'ün başında Van'da toplm 3 bin 432 derslik vardı. Bunların büyük bir kısmı depremde yıkıldı veya kullanılamaz hale geldi. Bugün hizmet veren ve şu anda faaliyette olan derslik sayısı 9 bin 147'dir. Yani yüzde 200'den fazla bir artış sağlanmıştır. Cumhuriyet öncesi dahil bütün tarih boyunca ulaştığımız derslik sayısı 3 bin 432'dir. Ama şu andaki derslik sayısı 9 bin 147'dir. Bu önemli bir rakamdır. Evliya Çelebi gittiği bazı illerde, özellikle eğitimin ön planda olduğu iller için 'sokakta rastladığım her 3 kişiden birisi öğrenciydi' diyor. Şu anda Van'ımızda 368 bin öğrenci vardır ve Van'ın nüfusu bir milyon 50 bindir. Demek ki Van'da her 3 kişiden birisi öğrencidir. Hele hele 4+4+4 uygulamasından sonra liselerin zorunlu hale gelmesiyle birlikte dağ başındaki, mezradaki kız çocuğumuz bile liseye gitmek zorundadır. Yani eğitim gören, okulda bulunan insan sayımız, her geçen gün geometrik olarak büyüyor."

Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğuna dikkati çeken Çelik, nüfusunun yaş ortalaması 28 olan ülkenin, büyük bir sevete sahip olduğunu ve dünyanın en büyük zenginliği olan genç insan kaynağına sahib olduğunu dile getirdi.

Hükümetin, Van depreminden sonra Van'a kamu kaynaklarından 5 milyar lira para harcadığını anlatan Çelik, 2012 yılında genel bütçeden bütün Türkiye'de yapılan yatırım miktarının 33 milyar lira olduğunu, Van'a ise 2 yılda 5 milyar lira yatırım yapıldığını belirtti.

Çelik, tüm bu yapılanların, ülkenin yaralı, afete uğramış, kedere boğulmuş insanları ne kadar önemsediğinin göstergesi olduğunun altını çizerek, "Bu tür projelerle hem bir bilinç oluşturan hem de bunu bir katma değere dönüştüren değerli genel müdürümüz Aslan Kut beye de teşekkür ediyorum. Bir taraftan çevreyi koruyacağız, bir taraftan kirlenmeyi önleyeceğiz, bir taraftan da bunun geri dönüşümünü sağlayarak okullara dönüştüreceğiz. Bundan iyisi can sağlığıdır" ifadelerini kullandı.

-MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kut

MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Aslan Kut ise 10 yıl önce çıktıkları yolda 2 bin noktada 500 bin adrese hizmet verebilen ve 7 bin çalışanıyla dünyanın 220 ülkesine ulaşan bir ağa sahip olduklarını söyledi.

Şirketi kudukları yıllarda 'Bu ülkeyi sevmek yetmez' diyerek yola koyulduklarını, çalışmayı, başarmayı ve ülke insanıyla bütünleşmeyi esas aldıklarını anlatan Kut, şöyle konuştu:

"Bu anlayışı kendimize rehber edindik ve bu anlayışla hizmetlerimizi ürettik. Bu anlayışla birçok sosyal sorumluluk projesi geliştirdik. Öncelikle ülkemizin, şehirlerimizin birçok güzelliği olduğuna inandık ve hangi ilden kargoyu taşıyorsak 'o ilden kargonuz var' deyip, oradan çıkan bütün kargo kolilerinin üzerine o ili tanıtan, o güzellikleri ifade eden görseller koyduk. Buna da 'Kentlerin dili programı' adını verdik.

Bununla yetinmedik. Bütün kargo şirketlerinin aylık ortalama 25-30 milyon civarında naylon poşet dağıttığını biliyoruz. Bu poşetleri geri toplamayı, çevreyi bundan korumayı, ekonomiye dönüştürmeyi ve bununla okul yapmayı hedefledik. Bugün burada bulunmamızın bir sebebi de bu projenin uygulanmasıyla ilgili. Bu projenin ilkini Bitlis'te yaptık. MNG İlk ve Orta Okulu'nda şu anda 400 öğrencimiz eğitim görüyor. Bugün de Erciş'te okulumuzu açıyoruz. İnşallah bu bağlamda gelecekte hep böyle okullar açmaya devam edeceğiz. Bu projede bize destek veren yaklaşık 80 bin kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum."

Van Valisi Aydın Nezih Doğan da 75 milyonun Van depreminde oluşturduğu gönül birliğinin bundan sonra da devam etmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini kesen Bakan Yıldız ve beraberindekiler, derslikleri gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MNG Kargo'dan Erciş'e 18 derslikli okul Taner Yıldız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement