Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Genelinde Denetimlerini Sürdürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Genelinde Denetimlerini Sürdürüyor

19.12.2025 15:13  Güncelleme: 16:42

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, il genelinde gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerini yaparak hijyen koşullarını kontrol ediyor ve kurallara uymayan işletmelere idari işlemler uyguluyor.

(MUĞLA)- Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, il genelinde gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler kurallara ve halk sağlığına uymayan bazı işletmelere idari işlem uygularken, tarihi geçmiş ürünleri de satıştan men ediyor.

Vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşması, ürünlerin hijyen kurallarına uygun hazırlanması ve satışa sunulmasını sağlamak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, il genelinde denetimlerine devam ediyor. İşletmelerde hijyen, gramaj denetimleri yapan Büyükşehir Belediyesi, kurallara ve halk sağlığına uymayan bazı işletmelere idari işlem uygularken tarihi geçmiş ürünleri de satıştan men ediyor.

"Amacımız, halkımızın daha hijyenik ve kaliteli ürünlere ulaşmasını sağlamak"

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ahmet Şan, halkın hijyenik ve kaliteli ürünlere ulaşması için il genelinde gıda üretimi yapan iş yerlerine rutin kontrollerinin devam ettiğini söyledi. Şan, "İlimiz genelinde gıda üretimi ve imalatı yapan iş yerlerine rutin olarak denetimlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız halkımızın daha hijyenik, kaliteli ürünlere ulaşmasını sağlamak. 2025 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde yaklaşık 1 ton et ve balık ürününü Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte imha ettik. Kurallara uymayan işletmelere idari para cezası verirken son kullanma tarihi geçmiş ürünleri de imha ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras'ın halk sağlığına verdiği önem doğrultusunda faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kurallara uyarak halkımıza kaliteli ürün ulaştıran esnafımıza teşekkür ediyor, halkımızın herhangi bir aksaklık gördüklerinde bizlere ulaşmasını rica ediyorum" diye konuştu.

"Halk sağlığı konusunda çok hassas ve titiz davranıyoruz"

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, gıda üretimi yapan işletmelerle ilgili zabıta ekiplerinin sürekli denetimde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Muğlamızın 13 ilçesinde Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz vatandaşların sağlığı için titiz bir çalışma yürütüyor. Özellikle zabıta ekiplerimiz halkımızın kaliteli ve hijyenik gıdalara ulaşması için diğer resmi kurumlarla koordineli çalışarak denetimlerini sürdürüyor. Sofralarımızın baş tacı ekmeği üreten fırınların, vatandaşa yemek hizmeti veren lokantaların temizlik ve hijyen kurallarına uyması, zincir marketlerdeki ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmesi gibi birçok önemli konuda Büyükşehir ekiplerimiz sahada kontrollerini yaparak vatandaşlarımızın sağlığını korumak için çalışıyor. Halk sağlığı konusunda çok hassas ve titiz davranıyoruz. Kurallara uymayan esnafımıza gerekli cezai işlemleri uyguluyor, hijyen ve temizlik kurallarına uyarak vatandaşlarımıza kaliteli ürün sağlayan esnafımıza da teşekkür ediyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Genelinde Denetimlerini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement