Norveç Kralı 5. Harald'ın Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Norveç Kralı 5. Harald'ın Resepsiyonu

Norveç Kralı 5. Harald\'ın Resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, Norveç Kralı 5. Harald ile Kraliçe Sonja tarafından verilen resepsiyona katıldı

06.11.2013 21:03

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Norveç Kralı 5. Harald ile Kraliçe Sonja tarafından verilen resepsiyona katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Norveç Kralı 5. Harald ile Kraliçe Sonja tarafından, resepsiyonun verildiği Çırağan Sarayı'nın girişinde karşılandı.

Daha sonra, Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Norveç Kralı 5. Harald, Kraliçe Sonja ve beraberindekiler, kendileri için hazırlanan Norveç deniz ürünleri hakkında aşçılardan bilgi aldı.

Norveçli ve Türk çocukların birlikte yaptıkları resimleri inceleyen Hayrünnisa Gül ve Kraliçe Sonja'ya, bu resimlerden hediye edildi.

Ardından, Norveç'in Ankara Büyükelçisi Janis Björn Kanavin, yaptığı konuşmada, büyük bir mutluluğu birlikte paylaştıklarını belirterek, "Bu önemli bir gece. Türkiye ve Norveç, karşılıklı ilişkilere önem gösteren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirme azminde olan Avrupa'da partner ülkelerdir. İki ülke arasındaki bu ziyaret, ilişkilerimizi çok daha yüksek bir düzeye çıkarmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'e, katılımları dolayısıyla teşekkür eden Büyükelçi Kanavin, "Türkiye, Norveç için hiç olmadığı kadar büyük bir önem arz ediyor. 70 firmadan gelen 120 iş adamı ve iş kadını yarınki iş formunu merakla bekliyor" diye konuştu.

Resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç da katıldı.

Resepsiyonda ayrıca, Neyzen Kudsi Ergüner ile Norveçli müzik topluluğu "Gümüş Çocuklar" konser verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Norveç Kralı 5. Harald ve Kraliçe Sonja birlikte yemek yedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Norveç Kralı 5. Harald'ın Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement