Ödp Genel Başkanı Alper Taş, Hatay'da - Son Dakika
Güncel

Ödp Genel Başkanı Alper Taş, Hatay'da

Ödp Genel Başkanı Alper Taş, Hatay\'da

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, Hatay başta olmak üzere sınır bölgesinin Suriye iç savaşının mevzisi haline getirildiğini söyledi.

10.07.2012 17:11

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, Hatay başta olmak üzere sınır bölgesinin Suriye iç savaşının mevzisi haline getirildiğini söyledi.

Hatay'ın Samandağ İlçesinde düzenlenen 'Evvel Temmuz Festivali'ne katılmak üzere Hatay'a gelen ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) basın toplantısı yaptı. Taş, burada yaptığı açıklamasında Suriye üzerinden 21. yüzyılın soğuk savaşının yaşandığını söyledi.

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir komşusunun rejimini değiştirmek için harekete geçtiğini belirten Taş, Türkiye'nin Suriye yüzünden İran, Irak ve Rusya ile ilişkilerinde yaşayacağı sonuçlara katlanmak zorunda kalacağını açıkladı.

Taş, "emperyalist güçler, 'Esat gitsin' derken, bunun yolunu açacak olan pis işlerini Türkiye'ye yaptırmaktadırlar.

Hatay başta olmak üzere sınır bölgesi Suriye'deki iç savaşın mevzisi haline getirilmiştir. Suriye'ye dönük saldırgan politikaların nedeni olarak ileri sürülen gerekçelerin hiçbir inandırıcılığı yoktur.

Türkiye'nin rejim karşıtı güçlere mülteci sığınma kampları adı altında askeri eğitim verdiğini ve bu kamplar aracılığı ile silah ve para yardımı yaptığını bütün dünya biliyor. Başbakan'da 'Her türlü desteği vereceğiz' sözü ile bunu açıkça ortaya koymuştur. Açıkça bir savaş yaşanmasa da Suriye'ye karşı dolaylı bir müdahale ve gizli bir savaş sürdürülmektedir" iddialarında bulundu.

"KARDEŞ HALKLA SAVAŞIN EŞİĞİNE GETİRİLDİK"

Dış müdahalenin, Suriye'nin kaderini Suriyelilerin elinden aldığını da savunan Taş, "ÖDP, eşit özgür ve demokratik bir Suriye'nin Suriyeli emekçilerin ve ezilenlerin eseri olacağına inanmaktadır. Emperyalist ülkeler, Suriye'ye Suriye üzerinden bölgesel savaş ve iç savaşlar yaratmaya dönük müdahalelerine son vermelidir. Mültecilere yönelik sadece insani yarımlarda bulunulmalıdır. Ülkemizi kardeş halklarla savaşın eşiğine getiren, Ortadoğu halklarını birbirine düşüren bu politikalardan bir an önce vazgeçilmelidir" dedi.

HGC'de yapılan basın toplantısına ÖDP Hatay İl Sekreteri Naime Turun ve Antakya Merkez İlçe Başkanı Seyhan Ateş de katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ödp Genel Başkanı Alper Taş, Hatay'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement