Oryantiring Yarışları Manavgat'ta Başladı - Son Dakika
Güncel

Oryantiring Yarışları Manavgat'ta Başladı

Oryantiring Yarışları Manavgat\'ta Başladı

Antalya Oryantiring Günleri ve 1'inci Kademe Yarışları, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde başladı.

23.02.2012 18:03

Antalya Oryantiring Günleri ve 1'inci Kademe Yarışları, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde başladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Manavgat 'ın Titreyengöl Bölgesi'nde düzenlenen yarışlara 174'ü yabancı olmak üzere 1274 sporcu katılıyor. Yarışların açılışını Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ile birlikte Manavgat Belediyesi yetkilileri yaptı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, oryantiringin 10 yaşından 80 yaşına kadar herkesin yapabileceği haritada işaretlenmiş noktaları en hızlı şekilde bulmaya dayalı bir spor olduğunu belirtti. Manavgat'ta bu sene 4'üncüsü düzenlenen oryantiring yarışmalarına aralarında Norveç, İsveç ve Rusya 'nın da bulunduğu 7 ülkeden 8 kulüp olmak üzere toplam 58 kulübün katıldığını söyleyen Başkan Genç, "Yarışlara 174 'ü yabancı olmak üzere 1274 sporcu katılıyor. Bugün Titreyengöl 'de kısa mesafe yarışımız var. Yarın Side 'de antik kentte yarış düzenliyoruz. Cumartesi günü ise Oymapınar'da en uzun parkurda Dünya Şampiyonası 'na puan verecek bir yarışımız olacak. Yarışlar, Pazar günü Manavgat etabıyla son bulacak" dedi.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu da yarışların Manavgat 'ta düzenlenmesini sağlayanlara teşekkür etti.

Federasyon Başkanı Mehmet Genç, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve beraberindekiler haritalarla 2 hedef noktayı buldu. Yabancı yarışmacılar, Titreyengöl ve Sorgun Ormanı parkurunu çok beğendiklerini belirtti.

SPORCULAR DENİZE GİRDİ

Oryantiring yarışlarına katılan çoğunluğu kuzey Avrupa ülkelerinden sporcular, güneşli havayı fırsat bilerek, yarışın sonunda denize girdi. Bitiş noktası deniz kenarında olan yarışmada özellikle yabancı sporcular finişi geçtiklerinde güneşli havanın da etkisiyle kendilerini Akdeniz'in mavi sularına bıraktı. Sporculardan bazıları bir süre denizde yüzerken bazıları da güneşlenmeyi tercih etti. - Antalya/ Manavgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oryantiring Yarışları Manavgat'ta Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement