Osmaniye'de Kano Safari Faaliyetleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Kano Safari Faaliyetleri Başladı

Osmaniye\'de Kano Safari Faaliyetleri Başladı

DOĞAKA ve SODES projeleriyle kapasite ve etkinliklerini arttıran Korkut Ata Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü, Osmaniye'nin zenginliklerini ortaya çıkartmaya devam ediyor.

29.10.2013 14:16

Gerek il içi gerekse il dışından gelen guruplara isteğe göre doğa kampı, temel dağcılık, kano safari, doğa gözlemciliği ve doğa yürüyüşleri faaliyetleri yaparak insanlarımıza tabiat sevgisini ve doğa sporları yapma alışkanlığını kazandırıyorlar.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız kulüp başkanı Murtaza ÇİL; genelde yetişkinlerin günü birlik doğa yürüyüşü ve kano safari faaliyeti tercih ettiklerini, çocuklarımızın ve gençlerin ise doğa kampı, kano safari ve dağcılık faaliyetlerini tercih ettiklerini belirterek, Osmaniye'de yaşayan katılımcılarının nasıl olup ta bu güzelliklerin farkında olmadıkları için kedilerini sorguladıklarını söyledi. Doğa sporları faaliyetleri hakkında da bilgi veren ÇİL; En çok sevilen faaliyetlerinin Cevdetiye'den başlayıp- Yeniköy Kuş Cenneti – Kırmıtlı Kuş Cenneti ve Yaşar KEMAL'in köyü Hemite'de biten 14 Km'lik kano safari olduğunu belirtti. Buna ek olarak isteyen guruplara Yeniköy Kuş Cennetinde doğa kampı, Castabala antik Kenti kalıntılarına doğa yürüyüşü ve dağcılık faaliyetleri yaparak Osmaniye'nin doğasını, doğa sporları potansiyelini ve tarihi yerlerini yerinde tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Bu farkına varılmayan zenginliklerin ortaya çıkarılmasında ilk adımı kendilerinin attığını ilgili resmi kurumların bu faaliyetleri arttırarak devam edeceklerini umduğunu belirterek sözlerine son verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Kano Safari Faaliyetleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement