Ösym'den Lys Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ösym'den Lys Açıklaması

Ösym\'den Lys Açıklaması

ÖSYM, "LYS için giriş bedelini zamanında yatırdıkları halde bazı adayların başvurularını yapamadıkları"na ilişkin iddiaların "gerçek dışı."

12.06.2013 15:02  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖSYM, "LYS için giriş bedelini zamanında yatırdıkları halde bazı adayların başvurularını yapamadıkları"na ilişkin iddiaların "gerçek dışı" olduğunu belirtti ÖSYM, "LYS için giriş bedelini zamanında yatırdıkları halde bazı adayların başvurularını yapamadıkları"na ilişkin iddiaların "gerçek dışı" olduğunu belirtti.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, medyada "LYS için giriş bedelini zamanında yatırdıkları halde bazı adayların başvurularını yapamadıkları"na ilişkin haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. ÖSYM sisteminde yapılan her işlemin kaydının tutulduğu ve saklandığı, konuya ilişkin talepler üzerine ilgili kayıtların incelendiği kaydedilen açıklamada, sınava katılacak tüm adayların başvurularını 22-29 Nisan tarihleri arasında ÖSYM sistemi üzerinden sorunsuz biçimde yaptığı iddia edildi. Sistemden kaynaklanan herhangi bir sorunun söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"2013 LYS başvuruları 22 Nisan-29 Nisan tarihleri arasında yapılmış ve sonlanmıştır. Başvuru tarihleri arasında ÖSYM sisteminde hiçbir kesinti olmamıştır. Buna rağmen; Merkezimiz, bu yıl ilk kez YGS'de başarılı olmuş ancak başvurusunu yapmamış 498 bin adaya 29 Nisan tarihinde SMS ile bilgilendirmede bulunmuştur. Habere konu parasını yatırıp başvurusunu yapamayan 4 bin 117 adaya da; "Sınav ücretinin yatırdınız. Başvurunuzu tamamlamadınız. Lütfen ais.osym.gov.tr'ye girerek başvurunuzu tamamlayınız' şeklinde ayrı bir SMS bilgilendirmesi yapılmıştır. ÖSYM adayların başvurularını zamanında yapabilmeleri için tüm bilgilendirmeleri yapmış ve daha sonra da adaylara neden başvurmadıkları sorulmuştur. Sorunun sistemden kaynaklandığına ilişkin iddialar gerçek dışıdır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ösym'den Lys Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement