Otomobil Dağıtımları Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Otomobil Dağıtımları Tamamlandı

Otomobil Dağıtımları Tamamlandı

Kocaeli Belediyesi, üniversite sınavlarında ilk 100'e giren Kocaelili öğrencilere araba hediye etti.

06.03.2012 13:37  Güncelleme: 14:04

Kocaeli Büyükşehir belediyesinin üniversite sınavlarından ilk 100'e giren öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği otomobil dağıtım törenleri sona erdi. Büyükşehir belediyesi 10 öğrenciye otomobil verdi.

Türkiye'de bir ilke imza atarak üniversite sınavında ilk yüze giren öğrencileri otomobille ödüllendiren belediye, dün

4 öğrenciye otomobilini verdi. Daha önce düzenlenen programlarda 6 öğrenciye otomobil veren Büyükşehir Belediyesi, 4 öğrenciye otomobil vererek toplam 10 otomobil dağıttı.

Büyükşehir Belediyesinin böylece 2005'ten bu yana 21 öğrenciye otomobil hediye ettiği belirtildi. Kocaeli Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle büyükşehir belediyesi, üniversitesi sınavında aldığı puanla Türkiye 69'uncusu olan ve Hacettepe Tıp Fakültesi'nde üniversite eğitimine başlayan Batuhan Şahin'e otomobilini verdi. Otomobil törenine kent protokolü, okul yöneticileri, öğretmenler ve Şahin ailesi katıldı.

Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Ali Sözen, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Kaymakam Ali Partal, Okul Müdürü Atilla Demir katıldı.

Okul tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başlayan program Karadeniz ve Ege yöresi halk oyunları gösterisiyle devam etti. Törende konuşan Karaosmanoğlu, okulun temelinde ve harcında katkısının olduğunu belirtti.Okulun ilk yapıldığı dönemlerde yol dahi olmadığına dikkat çeken Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: "Okul müdürü, öğretmenleri ve hatta çaycı ve hizmetlilerine dahi sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Seneye bu okuldan ilk 100'e 5 kişinin girmesini bekliyorum"

Konuşmaların ardından otomobil teslim törenine geçildi. Otomobil anahtarlarını Başkan Karaosmanoğlu'dan alan Batuhan Şahin, ilk sürüşünü de yaptı.

Türkiye 69'uncusu olan Batuhan Şahin ve Eski İl Jandarma Komutanı olan babası İrfan Şahin ile ev hanımı annesi Nurcan Şahin çok mutlu olduklarını söyledi. Batuhan'ın Hacettepe Üniversitesi'ni kazanmasının ardından Ankara'ya taşınan aile, otomobili aldıktan sonra Ankara'nın yolunu tuttu. Duygularını anlatan Batuhan ise, "Okuduğum okulda bu şekilde onurlandırılmak beni çok mutlu etti" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Otomobil Dağıtımları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement