(Özel Haber) Erkeklerde Meme Büyümesi Kabusuna Son - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Erkeklerde Meme Büyümesi Kabusuna Son

(Özel Haber) Erkeklerde Meme Büyümesi Kabusuna Son

Estetik denince akla ilk olarak kadınlar gelse de, son zamanlarda erkeklerin estetiğe ilgisi bilinen gerçekleri yıkıyor.

25.02.2013 10:22

Estetik denince akla ilk olarak kadınlar gelse de, son zamanlarda erkeklerin estetiğe ilgisi bilinen gerçekleri yıkıyor. Erkekler tarafından en çok tercih edilen operasyon ise burun estetiği ve meme küçültme oldu.

Estetik müdahaleler günümüz yaşam koşullarında lüks olmaktan çıkarken, buna ilgi gösterenler arasında büyük bir payı erkekler alıyor. Acıbadem Ankara Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Birol Civelek, erkelerde meme büyümesinin (jinekomasti) oldukça yaygın olduğunu belirterek, ergen çocukların yüzde 75'inde meme büyümesi olduğuna ancak bunun ileriki yaşlarda kaybolduğuna dikkat çekerek, bazı kişilerde bu büyümenin kaldığını söyledi. Meme büyümesinin cerrahi müdahale ile çözülebildiğini söyleyen Doç. Dr. Civelek, son zamanlarda çok popüler bir cerrahi olduğuna vurgu yaparak, "Sosyalleşmenin, refah seviyesinin artmasıyla jinekomasti erkekler için de bir ihtiyaç haline geldi. Erkeklerin son zamanlarda en çok tercih ettikleri estetik cerrahi girişimi jinekomasti" dedi.

Jinekomastide başarılı sonuçlar elde ettiklerini dile getiren Civelek, genel ya da lokal anestezi yöntemiyle ameliyatı yaptıklarını bildirdi. Botoks ve dolgu konusuna da erkeklerin ilgisinin büyük olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Civelek, ikisinin farklı müdahaleler olduğunu ifade etti. Civelek, "Botoks besin zehirlenmesi yapan bir bakterinin toksinidir. Normalde besin zehirlenmesinde ishal olunur fakat bu bağırsaklardaki kasları felç eden bir bakteri ve toksini. Bir ilaç enjekte ediyoruz ve bunun kasları kısmen felç etmesini bekliyoruz. 2000'li yıllardan bu yana estetik girişiminde en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesi. Dolgu ise basitçe çukurları doldurmak anlamındadır. Dolguda hemen etkiyi görebiliyoruz. Önemli günlerden önce oldukça tercih edilen bir yöntem" diye konuştu.

Botoksun kullanım alanının en çok göz çevresindeki kırışıklıklar olduğunu belirten Doç. Dr. Civelek, kaş arasındaki ve alındaki kırışıklıklar için de kullanıldığını söyledi. Dolgunun ise daha çok gülme sonucu oluşan çizgiler ve kaş arasındaki çukurların yok edilmesinde kullanıldığını belirten Doç. Dr. Civelek, botoks ve dolgunun etkisinin 4-5 aydan fazla sürmeyeceğinin altını çizerek, yeni trendin geri dönüşümü olan müdahaleler olduğunu bildirdi.

Erkeklerin en çok tercih ettiği operasyonların başında burun ameliyatlarının geldiğini dile getiren Doç. Dr. Civelek, günümüz koşullarında yüz bölgesindeki botoks ve dolgunun çok talep edildiğini, göbek ve bel çevresindeki yağlanmalarda liposuction ve meme küçültme operasyonlarının en sık tercih edilenler arasında olduğunu kaydetti. Saç ekiminin de en sık tercih edilen operasyonlardan olduğunu dile getiren Doç. Dr. Civelek, erkeklerin buna ilgisinin son yıllarda oldukça arttığını belirterek, "Saç ekiminde insanların yaklaşımı da değişiyor. Son yıllardaki en popüler eğilim bir an önce sosyal yaşama dönme isteğidir. Son yılarda lokal anestezi altında saçların tek tek kafanın arka kısmından alınarak saç ekimi yapılması yöntemi oldukça tercih ediliyor" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Erkeklerde Meme Büyümesi Kabusuna Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement