Pamukkale Üniversitesi'nde Fetö Soruşturmalarında Üçüncü Dalga - Son Dakika
Güncel

Pamukkale Üniversitesi'nde Fetö Soruşturmalarında Üçüncü Dalga

Pamukkale Üniversitesi\'nde Fetö Soruşturmalarında Üçüncü Dalga

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi'nde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ/PDY soruşturmalarının üçüncü dalgasında 36 akademik, 2 idari personel açığa alındı.

06.09.2016 13:40

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi'nde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ/PDY soruşturmalarının üçüncü dalgasında 36 akademik, 2 idari personel açığa alındı.

Denizli'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında üçüncü dalga geldi. 36'sı akademik, 2'si idari olmak üzere toplam 38 personel açığa alındı. Soruşturmalar kapsamında önceden 48 akademisyen ve idari personel tutuklanmış, eski Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Geçen hafta yayınlanan kanun hükmünde kararname ile tutuklananların da aralarında bulunduğu 56 akademisyen memuriyetten çıkarılmıştı. Son kararla üniversitede açığa alınan ve meslekten çıkarılan akademik ve idari personel sayısı 243'e yükseldi.

5 DOKTOR AÇIĞA ALINDI

Ayrıca, soruşturmalar kapsamında Denizli'de 5 uzman hekim açığa alındı. Denizli'deki sağlık kurumlarında görev yapan, eski bir milletvekilinin eşi ile daha önce başhekimlik, başhekim yardımcılığı yaptıkları belirtilen doktorlardan oluşan 5 kişinin H.E., D.A.Ö., İ.B., M.Ş. ve İ.G. olduğu öğrenildi.

MİLLETVEKİLİ YAKINI İMAM MESLEKTEN ÇIKARILDI

Geçen hafta yayınlanan 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevlerinden ihraç edilenler arasında, Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın eniştesinin de olduğu öğrenildi. Milletvekili Cahit Özkan'ın ablasının eşi olduğu belirtilen Çivril Merkez Mevlana Camisi imamı Ali Çelik, geçen hafta yayınlanan kanun hükmünde kararnameyle meslekten çıkarıldı.

- Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pamukkale Üniversitesi'nde Fetö Soruşturmalarında Üçüncü Dalga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement