Para Durumu'nun Bu Haftaki Konuğu Sinan Afra - Son Dakika
Güncel

Para Durumu'nun Bu Haftaki Konuğu Sinan Afra

Para Durumu\'nun Bu Haftaki Konuğu Sinan Afra

Sinan Afra: "açık ara farkla kadınlar internetten daha fazla alışveriş yapıyor"

04.04.2013 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Haber'de Özlem Denizmen'in sunduğu Para Durumu programına bu hafta, Türkiye'nin ilk alışveriş kulübü Markafoni'nin kurucularından Sina Afra konuk oldu.

Açık ara ile internetten en çok kadınların alışveriş yaptığını belirten Afra, Türk insanının ürün teslimini konusunda çok duyarlı olduğunu söyledi. Sinan Afra, "alışveriş için ihtiyaç yaratmak bizim en iyi yaptığımız iş" diyerek, internet girişimcisi olmanın dışarıdan kolay gibi görünse de zor olduğunu belirtti.

ALİŞVERİŞ İÇİN İHTİYAÇ YARATMAK BİZİM EN İYİ YAPTIĞIMIZ OLAY

Aslında sabah ofise geldiğinizde beyaz bir gömlek alacağınızı bilmiyorsunuz. E-mail ile size bir haber ulaştırılıyor. Zaman ve fiyat baskısı ile birdenbire 'ya bir bakayım, nasıl olsa bildiğim marka beyaz bluz, her zaman ihtiyacım olabilir, fiyatı da iyi' diyerek almaya başlıyorsunuz. Yani o ihtiyacı yaratmak bizim en iyi yaptığımız olay diyebilirim. Olay sadece fiyatı düşürmek ya da doğru ürünle doğru markayı bulmak da değil. Doğru zamanlama da değil. Bunların hepsinin birleşimi.

TÜRK MİLLETİ ÜRÜN TESLİMİNDE ÇOK DUYARLI BELİRTİLEN GÜNDE ELİNDE OMASINI İSTİYOR

Türk milleti hız konusunda çok duyarlı. 7 günde göndereceğim diyorsan, en geç 7.gün tüketici de olması lazım. 9.gün olunca sıkıntı yaratıyor. İade olayında da insanlar alışıyor. Mesela üç sene önce Türkiye'deki iade oranları yüzde 5 ile yüzde 8 civarında iken, bugün yüzde 15 civarında. Kadınlar genelde 36 numara bir ayakkabının pembesini, beyazını, kırmızısını alıyor. İki tanesini geri gönderiyor. İade bedava çünkü. Erkekler ise tek renkte bir ayakkabının örneğin 43, 44, 45 numarasını alıyor. Uymayan iki tanesini geri gönderiyor. Açık farkla en çok kadınlar alışveriş yapıyor. Bizden yüzde 75-78 oranında kadın alışveriş yapıyor. Araştırmamıza göre en çok alışveriş yapan Yengeç burcundaki kişiler.

ÖZELLİKLE İLK ALIŞVERİŞLERİN BİLİNEN SİTELERDEN YAPILMASININ FAYDASI VAR

Özellikle ilk alışverişi bilinen sitelerden yapmanın faydası var. Çünkü orada servis, süreçler her şey daha iyi işliyor. Güveninizi kaybetmezsiniz. İlk alışverişin iyi olması gerekiyor.

İNTERNET GİRİŞİMCİSİ OLMAK GÖRÜNDÜĞÜ KADAR KOLAY DEĞİL

Hiçbir yol kolay değil. Dışarıdan bakınca internet kolay geliyor. Çünkü insanlar hep dükkan kirası yok, ekrandan satıyor diye basite indirgiyorlar. Bunun arkasında pazarlama, teknolojik ve lojistik bölümünde bir dükkan kadar insanın çalışması lazım. O yüzden çok fazla bir şey değişmiyor. Şimdiye kadar yatırımcı olarak çok kaybettim tabi ama girişimci olarak çok kaybetmedim.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Para Durumu'nun Bu Haftaki Konuğu Sinan Afra - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement