Paris Saldırılarının Şüphelisi Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Paris Saldırılarının Şüphelisi Yakalandı

Paris Saldırılarının Şüphelisi Yakalandı

Saldırganın daha önce 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Abdülhakim Dekar olduğu belirlendi

21.11.2013 13:36

Fransa'nın başkenti Paris'te Liberation gazetesinin merkezi ile bir Fransız bankasına saldırı düzenleyen ve tüm şehirde aranan şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Paris banliyölerinden Bois-Colombes'daki bir otoparkta yakalanan, isminin Abdülhakim Dekar olduğu belirlenen saldırganın, intihar etmek için çok sayıda ilaç aldığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Hastanede polis gözetiminde tutulan Dekar'ın sorgusuna henüz başlanmadı.

Dekar, 1994'de 3'ü polis 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan ve kamuoyunda Rey-Mauphin adıyla bilinen olayda Audry Maupin ve Florence Rey'le işbirliği yapmaktan 1998'de 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Daha önce Cezayir ordusunda görev yapan Dekar, hakkındaki suçlamaları reddederek Cezayir gizli servisi adına çalıştığını iddia etmişti.

Fransız Liberation gazetesinin haber merkezine pazartesi sabahı düzenlenen silahlı saldırıda bir foto muhabiri ağır yaralanmıştı. Gazete merkezine düzenlenen saldırıdan birkaç saat sonra Defense bölgesindeki Fransız bankası Societe Generale önünde de ateş açılmıştı. Polis, gazete merkezi ile bankaya saldırı düzenleyen, ayrıca geçen hafta Fransız televizyon kanalı BFMTV'ye girerek çalışanları tehdit eden saldırganı yakalamak için seferber olmuştu. - Ile-de-France

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris Saldırılarının Şüphelisi Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement