Paü Rektöründen Bahar Şenliğinde Harmandalı - Son Dakika
Güncel

Paü Rektöründen Bahar Şenliğinde Harmandalı

Paü Rektöründen Bahar Şenliğinde Harmandalı

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) bu yıl, 'Yörük' temasıyla düzenlenen Bahar Şenliği, kortej yürüyüşüyle başladı.

07.05.2013 16:26

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) bu yıl, 'Yörük' temasıyla düzenlenen Bahar Şenliği, kortej yürüyüşüyle başladı. Yörük poşusuyla kortej yürüyüşüne katılan PAÜ Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, protokol üyeleriyle Harmandalı oynadı.

Bu yıl şenlik temasını 'Yörük' olarak belirleyen Pamukkale Üniversitesi, törenle Bahar Şenliği'nin açılışını yaptı. Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen Yörük Şöleni yoğun bir katılımla başladı. Şenliğe Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kaplan ve Prof. Dr. Ali Keskin, Genel Sekreter Prof. Dr. Kenan Çoyan, dekanlar, öğretim elemanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Uluslararası Bilimsel Hafta nedeniyle Pamukkale Üniversitesi'nde bulunan yabancı konuklar da şenlik yürüyüşüne ve etkinliklere ilgi gösterdi. Rektör Bağcı, göreve geldikleri günden bu yana Bahar Şenlikleri'ni tematik olarak düzenlediklerini belirtip, "Geçen yıl şenliğimizi 'Zeybek' temasıyla yaptık. Bu yıl da 'Yörük' temasıyla yapıyoruz. Şenliklerde esas olan uzun bir eğitim yılı süresince yorulan öğrencilerimizin sınav öncesi dinlenmelerini sağlamak. Bu hazırlıkları yaparken felsefemiz kültür mirasını doğru korumak ve geleceğe taşımak, öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yetişip geleceğini şekillendirmesi, bir yandan eğlenirken diğer yandan üniversiteli olmanın gereği düşündürerek geleceğe hazırlamak olmuştur" dedi.

Şenlikte Pamukkale, Mehmet Akif Ersoy ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Halk Oyunları ekipleri gösteri yaptı, Çameli ekibi sipsiyle yöresel müzik ve oyunları sergiledi. Aziziye ekibinin gösterisi sırasında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve üniversitenin yöneticileri piste çıkarak Harmandalı oynadı. Burdurlu Mehmet Bedel- Halil Er ve ekibi, Yörük türkülerinden oluşan konser verdi. Rektör Bağcı, gösteri sonunda tüm katılımcılara şilt ve çiçek verdi. Bahar Şenliği, 10 Mayıs'ta Selcan Gökçen Şahin'in konseri ile son bulacak.

ONB (AÖ/CK) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paü Rektöründen Bahar Şenliğinde Harmandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement