Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde bulunan Darsinki Tepesi'nde konuşlu askeri birlik ile Karataş Jandarma Karakolu'na bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi.
Çukurca'daki saldırı, saat 22.00 sıralarında yaşandı. Bir grup PKK'lı, Çukurca ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karataj Jandarma Karakolu ile ilçenin Irak sınırındaki Darsinki Tepesi'ndeki askeri birliklere eş zamanlı saldırı düzenlendi.
Uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıya, Çukurca 20'nci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'ndan havan topları ve uzun namlulu silahlarla karşılık verildi. Yaklaşık 1 saat süren silah sesleri ilçe merkezinden de duyuldu.
Yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapılmadı.
YOL KESEN PKK'LILAR OTOBÜS YAKTI
Bu arada Tunceli- Elazığ karayoluna inen bir grup terörist, baraj şantiyesine işçi taşıyan otobüsü ateşe verdi.
Edinilen bilgiye göre, saat 20.30 sıralarında Kızılcık köyü civarından Tunceli-Elazığ karayoluna inen PKK'lılar, bir servis otobüsünü durdurdu. Tatar Barajı ve HES inşaatında çalışmak üzere Tunceli ve Elazığ'dan gelen işçileri evlerine bırakan 23 LE 133 plakalı servis otobüsündeki işçileri aşağı indiren teröristler, daha sonra aracı ateşe verip kaçtı.
Olay sonrası işçiler, başka araçlarla evlerine gitti.
Son Dakika › Güncel › PKK'dan Eş Zamanlı Saldırı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.