Profesör Ömer Özkan'a Lions Ödülü - Son Dakika
Güncel

Profesör Ömer Özkan'a Lions Ödülü

Profesör Ömer Özkan\'a Lions Ödülü

Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Ömer Özkan'a, İstanbul Anadolu Yakası Yeşilbahar Lions Kulübü tarafından 'Uluslararası Lions...

04.06.2012 16:49

Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'a, İstanbul Anadolu Yakası Yeşilbahar Lions Kulübü tarafından 'Uluslararası Lions Kulüpleri'nin en prestijli ödülü 'Melvin Jones Dostluk Ödülü' verildi.

Antalya'nın Manavgat İlçesi Kızılağaç Beldesi'ndeki Starlight Otel'de düzenlenen baloda, Prof. Dr. Ömer Özkan'a ödülünü Uluslararası Lions Kulüpleri geçmiş dönem direktörü Prof. Dr. Hayri Ülgen verdi. Lions Kulüpleri kurucusu 'Melvin Jones Dostluk Ödülü'nü Prof. Dr. Özkan'a örnek bir cerrah olmasının yanı sıra Türkiye'yi 'plastik ve rekonstrüktif cerrahi' alanında uluslararası düzeyde tanıttığı için de verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Hayri Ülgen, "Prof. Dr. Özkan, dünyada ilk kadavradan rahim naklinden sonra Türkiye'de ilk kez tam yüz nakli yapan, aynı zamanda üniversitelerde gençlerimizi çağdaş birer doktor olarak yetiştiren, değerli bir öğretim üyesi olması gibi daha sayamadığımız pek çok kıymetli meziyetinden dolayı bu ödüle layık görüldü" dedi.

Ödülün 1973 yılından beri alanlarında başarılı olan, insanlığa hizmet eden, toplumda iz bırakan, ilkeli ve örnek kişilere verildiğini vurgulayan Prof. Dr. Ülgen, ödülün daha önce Türkan Saylan, Yıldız Kenter, Suna Kıraç, Uğur Dündar, Dr. Mehmet Öz, Oya Eczacıbaşı, Haldun Dormen, Hayrettin Karaca, Yılmaz Özdil ve Betül Mardin'e verildiğini hatırlattı.

"EN MUTLU GÜNLERİM"

En mutlu günlerinin, yaptıkları iyi işlerden dolayı ödüllendirildikleri günler olduğunu belirten Prof. Dr. Ömer Özkan, "Eşim adına, çocuğum adına çok teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince bazı riskler alıp bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ülkemiz adına, üniversitemiz adına mutluluk verici olaylar bunlar. Önümüzde daha yapacağımız çok işler var, bunlar bizi motive eden günler. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Antalya/ Manavgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Profesör Ömer Özkan'a Lions Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement