Putin İstanbul'da - Son Dakika
Son Dakika Logo

Putin İstanbul'da

Putin İstanbul\'da
03.12.2012 13:07  Güncelleme: 15:57

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye geldi ve temaslarına başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin üçüncü toplantısına katılmak üzere İstanbul'a geldi.

Putin'i taşıyan uçak, saat 13.15'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Havalimanı içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Putin'i; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Rusya Başkonsolosluk yetkilileri karşıladı.

GÖRÜŞME BAŞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde bir araya geldi.

İki liderin görüşmesinde Suriye krizinin ve Rusya'nın karşı çıktığı Türkiye'de konuşlandırılması planlanan Patriot füzelerinin ağırlıklı gündem maddelerini oluşturması bekleniyor. Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından düzenlenecek Türkiye Rusya 3. Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısında da enerji alanındaki işbirliği, nükleer santral projeleri ve ikili ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi konuları masaya yatırılacak

YÜKSEK GÜVENLİK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yapacağı resmi ziyaret öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri artırıldı. Sabah erken saatlerden itibaren havalimanı Devlet Konukevi'nin bulunduğu alanda hazırlıklar başladı.

Özel harekat polisleri Devlet Konukevi çevresinde ve Atatürk Havalimanı Baş Müdürlüğü binasının çatısında konuşlandı. Bomba imha ekiplerinin de erken saatlerde konukevi etrafında arama yaptıkları öğrenildi. Konukevinin önündeki göndere de Türk bayrağı ile birlikte Rusya bayrağı çekildi.

ÇERKEZLER'DEN PROTESTO

Türkiye'yi ziyaret eden Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde protesto eden 3 Çerkez eylemci gözaltına alındı.

Putin'in İstanbul'a geldiği sıralarda Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi önünde toplanan 3 Çerkez, basın açıklaması yaptı. Çerkez Hakları İnisiyatifi üyesi olduğu öğrenilen eylemciler, "Soykırımcı Putin Çerkezya'ya hesap ver" şeklinde slogan attı. Basın açıklamasının ardından eylemciler polis tarafından gözaltına alındı

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Putin İstanbul'da - Son Dakika


Advertisement