Rabia" İşareti Takı Oldu - Son Dakika
Güncel

Rabia" İşareti Takı Oldu

Rabia" İşareti Takı Oldu

Tasarımcı Sertan Kırco, Orta Doğu'da yaşanan olaylardan sonra İslam aleminin sembolü olan, bereket, barış ve özgürlüğü temsil eden ''Rabia" işaretini kadın ve erkek için kolye olarak tasarladı.

18.01.2014 12:19

Orta Doğu'da yaşanan olaylardan sonra İslam aleminin sembolü olan, bereket, barış ve özgürlüğü temsil eden "Rabia" işareti, kadın ve erkekler için takı olarak tasarlandı.

Tasarımcı Sertan Kırco, yaptığı yazılı açıklamada, antik çağlarda bereket sembolü olarak kabul edilen, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda keskin nişancı ateşiyle hayatını kaybeden Esma Biltaci ile özgürlüğün işareti haline gelen Rabia'nın, kimine göre Arap Baharı, kimine göre demokratikleşme hareketi, kimine göre dizayn, kimine göre Yasemin Baharı, Tunus, Fas, Cezayir, Libya akabinde Mısır ve sonrasında Orta Doğu ve Suriye'ye kadar ulaştığını kaydetti.

Son yaşanan Orta Doğu olaylarından sonra dünyadaki İslam aleminin sembolü olan, bereket, barış ve özgürlüğü temsil eden "Rabia" işaretinin, dünyadaki tanınmış kişilerin yanında Türkiye'de de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok bakan, milletvekili, futbolcu, sanatçı, gazeteci olmak üzere herkes tarafından yapıldığını belirten Kırco, işaretin, MHP'nin bozkurtu, Saadet Partisi'nin işaret parmağı tekbiri, BDP'nin iki parmağıyla yaptığı zafer işareti gibi AK Parti'nin de siyasi sembolü haline geldiğini aktardı.

İşaretin Türk Patent Enstitüsü'nden patentini aldığını belirten Kırco, altın, gümüş, aloy, zamak ve bronz olmak üzere farklı madenlerden çalışmalarıyla kadın ve erkek için iki farklı model kolye yaptığını bildirdi.

Herhangi bir siyasi partiye mensup olmadığını vurgulayan Kırco, "Siyasetten de çok anlamam. Dünyada birçok ülkede Müslümanların sembolu olan Rabia işareti, Basbakanımızın yapmasıyla Türkiye'de de sembol oldu. Bu sebeple bunu şekillendirmeye ve gündelik hayatımızda takı olarak geliştirmeye çalıştım" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rabia' İşareti Takı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement