Rusya'nın gıda ambargosu uyguladığı ülkelerden geldiği tespit edilen ürünleri, imha etme kararı almasının ardından, bir haftada 500 tonun üzerinde gıda ürünü imha edildi.
Rusya Federal Tarım Koruma Servisi'nin (Rosselhoznadzor) verilerine göre, 6 Ağustos tarihinden bu yana yaklaşık 500 ton gıda ürünü, 46 ton hayvansal gıda çeşitli yerlerde imha edildiği kaydedildi.
Ayrıca, 50 ton sahte etiketli peynir, 65 ton Polonya, Almanya ve Litvanya etiketli süt ürünü, ABD'den gelen 37 ton ve sahte etiketli 17 ton domuz etine de imha edilmek üzere el konuldu.
Rusya'nın batı ülkelerine gıda ambargosu uygulamaya başlamasının ardından, yasaklı ürünler kaçak yollardan ya da başka bir ülke etiketiyle Rusya'ya giriş yapıyordu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 6 Ağustos itibarıyla Rusya'ya sokulmaya çalışılan bu tür ürünlerin sınır kapılarında imha edilmesini istemişti.
Öte yandan, gıda ürünlerinin imha edilmesi Rus kamuoyunda tartışmalara neden oluyor. Yapılan anketlere göre, halkın yüzde 48'i imha işlemine karşı.
ABD ve AB'nin, Ukrayna krizi bağlamında oynadığı rol ve Kırım'ın ilhakı nedeniyle Rusya'ya karşı devreye soktuğu ekonomik yaptırımlara bu ülke "gıda ambargosu" kararıyla karşılık vermiş, 7 Ağustos 2014'ten itibaren AB, ABD, Norveç, Kanada ve Avustralya'dan meyve, sebze, et, balık ve süt ürünleri alımını 1 yıllığına durdurmuştu.
Batılı ülkeler ise Rusya'ya karşı uyguladıkları yaptırım kararlarını uzatma kararı almış, bunun üzerine Moskova yönetimi de 24 Haziran 2015'te aynı şekilde karşılık vererek, bu ülkelere uygulanan gıda ambargosunun süresini bir yıl daha uzatmıştı.
Son Dakika › Güncel › Rusya'nın İmha Ettiği Gıda 500 Tonu Aştı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?