Saç Nakli, Kadınlarda Görülen 'Erkek Tipi' Saç Dökülmesine de Çözüm Oluyor - Son Dakika
Güncel

Saç Nakli, Kadınlarda Görülen 'Erkek Tipi' Saç Dökülmesine de Çözüm Oluyor

Saç Nakli, Kadınlarda Görülen \'Erkek Tipi\' Saç Dökülmesine de Çözüm Oluyor

Erkeklerle beraber anılan ‘saç ekimi’, kadınların da ihtiyaç duyduğu durumlarda imdadına yetişiyor.

13.01.2014 10:58

Erkeklerle beraber anılan 'saç ekimi', kadınların da ihtiyaç duyduğu durumlarda imdadına yetişiyor.

Estecenter Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erkut Özdamar; "Kadınlar, yapılan saç nakli sonrasında süreci erkelerden daha kolay ve estetik bir şekilde atlatabiliyor. Peruk, bone vb. aksesuarlar kadınların iyileşme sürecini kamufle edebiliyor' dedi.

Yapılan araştırmalara göre yaş ile saç dökülmesi arasında direkt bir ilişki bulunamadığını belirten Op. Dr. Erkut Özdamar, genetik yatkınlığı olan yani ailesinde belirgin bir saç dökülmesi olan kadınlarda 20'li yaşlarda dahi saç dökülmesi başlayabildiğine değindi.

Erkut Özdamar, yapılacak saç muayenesi ve analizinin ardından kişinin saç yapısı, rengi, saç kılı kalınlığı, verici alan sıklığı ve saç kaybının derecesinin yanı sıra kişinin beklentilerine göre değerlendirme yapıldığını vurguladı. Saç kaybı derecesine göre gerekli tedavinin yapılacağını belirten Op. Dr. Özdamar, saç kaybı nedenleri ile ilgili şunları söyledi:

"Androgenetik Alopesi: Kadınlarda saç kayıplarının %80 nedeni Androgenetik Alopesi'dir (Erkeklik hormonuna bağlı saç dökülmesi). Kadınlardaki saç dökülmeleri, erkeklerde olduğu gibi kolay teşhis edilemiyor. Kadınlarda saç kaybı, 3 farklı şekilde karşımıza çıkar:

I - Başın üst kısmı ve merkezi bölgede saç tellerinde incelme.

II - Başın üst kısmı ve merkezi bölgede daha geniş alanlarda saç tellerinde incelme ve yer yer saç kaybı.

III - Başın üst kısmı ve merkezi bölgede geniş alanlarda saç kaybı, bu alanın ön ve arkaya doğru ilerlemesi veya ön saç çizgisinin kayıpları.

Menapoz: Kadınlık hormonlarındaki azalmaya bağlı olarak saçlarda incelme veya dökülme görülebilir.

Stres: Stres bazı durumlarda yaygın saç dökülmesine neden olabilir. Bu tür saç dökülmesi androgenetik alopesiden farklıdır. Stres sebebi ortadan kaldırılırsa, dökülen saçlar yaklaşık bir yıl içinde yeniden çıkar.

Doğum: Gebelik süresince kadınlarda östrojen hormonu normalden fazla salgılandığı için saçlar gürleşir ve güzelleşir. Doğum sonrası östrojen miktarı azaldığı için saç dökülmeleri başlar. Bu durum tehlike yaratmaz, saçlar 1-6 ay arasında tekrar büyür.

Tiroid Bezi Salgı Bozuklukları: Tiroid bezi hastalıkları hiçbir neden yokken kilo alıp verme, ateş basması ya da üşüme gibi sorunlara yol açtığı gibi, saç dökülmesine de neden olur. Tiroid bezinin aşırı ya da az çalışmasından kaynaklanan bu durum tiroid tedavisiyle ya da saç ekimi ile önlenebilir.

Anemi; kadınların yüzde 18'inde tedavi gerektiren demir eksikliği anemisi mevcuttur. Demir eksikliği durumunda anemi ortaya çıkmadan önce depo demir ve doku demiri azalmaktadır. Bazı araştırmacılar, saç dökülmesinin, aneminin en erken bulgusu olduğunu ve aşikar anemiden önce ortaya çıktığını ileri sürmektedirler.

Trichotillomania: Belirgin saç kaybıyla sonuçlanan patolojik, saplantılı saç çekme hastalığı

Alopecia Areata: Belirti vermeden sınırları belirgin küçük dairesel yamalar şeklinde oluşan saç

dökülmesi

Kazalar: Geçirilmiş operasyonlar, kimyasal madde yanıkları vb.nedenlerle gelişen skar

alanlarında ortaya çıkan saç kayıpları

Kimyasal nedenler; bilinçsiz kullanılan kozmetik ürünler

İlaçlar; Doğum kontrol hapları, kortizon ve bazı antidepresanlar da saç dökülmesi nedenleri arasında". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saç Nakli, Kadınlarda Görülen 'Erkek Tipi' Saç Dökülmesine de Çözüm Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement