"Sağlam Evliliğin İpucunu Nikah Memuru Verecek" - Son Dakika
Güncel

"Sağlam Evliliğin İpucunu Nikah Memuru Verecek"

"Sağlam Evliliğin İpucunu Nikah Memuru Verecek"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, "Nikah memurlarının, nikah esnasında aileleri ve gençleri uyaracak bilgiler vermelerini istiyoruz" dedi.

13.02.2014 17:35  Güncelleme: 09:52

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çiftlerin boşanması konusunda nikah memurlarına da sorumluluk düştüğünü belirterek, "Ulvi bir görev ifa eden nikah memurlarının, nikah esnasında aileleri ve gençleri uyaracak bilgiler vermelerini sağlamak istiyoruz" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği'nin Eminönü'ndeki merkez binasında, artan boşanmaların önüne geçmek için nikah memurlarına yönelik seminer düzenlendi. Seminerle, memurların nikah sırasında çiftleri küçük bilgilerle uyarması ve boşanmaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe etkinlikte yaptığı konuşmada, seminerle boşanmaların artışına karşı nikah memurlarına da sorumluluk yüklediklerini belirtti.

Nikah memurlarının boşanmaların önlenmesine önemli ölçüde katkıda bulunacağını söyleyen Altepe, "Ulvi bir görev ifa eden nikah memurlarının, nikah esnasında aileleri ve gençleri uyaracak bilgiler vermelerini sağlamak istiyoruz. Bu çalışmayla, boşanmaların hızla arttığı ülkemizde nikah memuru olan arkadaşlarımıza da sorumluluk yüklüyoruz. Nikah memurlarımız, anne ve babaların gençlere destek olmasının ne kadar önemli olduğunu her nikahta anlatmalarını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Nikah memurlarına seminer veren iletişim uzmanı ve eğitimci Canten Kaya da nikah sırasında, memurların çiftlere vereceği bilgilerin boşanmaların önüne geçilmesine katkıda bulunacağını bildirdi.

Kaya, nikah memurlarının insanları mutlu şekilde evlendirdiğini ancak birbirlerine "seni seviyorum" diyen bazı insanların daha sonra yüz yüze dahi gelmek istemediğini anlattı.

Evlendirdikleri insanlara aynı zamanda boşanma potansiyellerinin olduğunu fark ettirmek istediklerini dile getiren Kaya, erkeklerin saygı, kadınların sevgi beklediğini, beklentilerin dikkate alınmaması halinde evliliklerin yürümeyeceğini kaydetti.

Eşi çalışmayan erkeklere seslenen Kaya, "Erkeklerin oturan boğa pozisyonunda koltuğa çökmemesini rica ediyoruz. Anlıyorum sizi beyler. İş hayatınız çok yoğun. Eve geldiğinizde, beyninizin yüzde 70'i çalışmıyor yorgunluktan. Ancak ne olursa olsun eşlerimizle ve çocuklarımızla konuşmaya, iletişim kurmaya çalışalım. İşte bu hususlar, belediyeler ve nikah memurları tarafından henüz yolun başında olan çiftlere aktarılmalı. Çünkü nikah memurunun kuracağı cümleler, çiftlerin aklından ömür boyu çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sağlam Evliliğin İpucunu Nikah Memuru Verecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement