Sakarya - Mhp İl Başkanı Erdoğan, Ak Parti Pankartı İle İlgili Konuştu - Son Dakika
Güncel

Sakarya - Mhp İl Başkanı Erdoğan, Ak Parti Pankartı İle İlgili Konuştu

Sakarya - Mhp İl Başkanı Erdoğan, Ak Parti Pankartı İle İlgili Konuştu

"türkiye 'ortak Vatan' Değil, Müslüman Türk Milleti'nin Vatanıdır"

14.07.2010 18:39

"TÜRKİYE 'ORTAK VATAN' DEĞİL, MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ'NİN VATANIDIR"

MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan düzenlenen basın toplantısında, Çanakkale AK Parti İl Örgütü'ne asılan, üzerinde Hıristiyan ve Yahudi inancına ait sembollerin bulunduğu, "Biz birlikte Türkiye'yiz' yazılı tabelaya ilişkin sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Erdoğan, "Türkiye, Müslüman Türk Milletinin vatanıdır. İnanç sömürüsü yapıyorlar" dedi.

MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan partisinin Anayasa referandumu Türkiye gezisine çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş ile birlikte Karasu İlçesi'ne gelerek basın toplantısına katıldı. Erdoğan, kendisine yöneltilen soru üzerine Türkiye'deki azınlıkların haklarına saygılı olduğunu söyledi. Kutluata, daha önce yaptığı toplantıda AK Parti'nin değişik illerdeki yüzünü göstermek için örnek verdiğini anlatırken şöyle dedi:

"Çanakkale'de şehitliği ziyaret ettikten sonra AK Parti'de malum tabela dikkatimi çekti. Bizim Sakarya'da da Hendek Belediyesi'nin etnik gruplar için Milli Eğitim eski Bakanı ilimize geldiğinde 'Ben Laz'ım, manavım Türkiye'yim Abalı'yız Türkiyemiyim' pankartları vardı. Biz de bunu sorduk. Hendek'te bunlara göre Türk yok. Sakarya'nın Türk olduğunu, Türklük'le gurur duyduğunu belirttik. Biz özellikle belirtiğimiz Yahudilik dinine bir şey demiyorum. Türkiye'deki azınlıkların doğal haklarını saygıyla karşılıyorum. Türkiye, Hıristiyanlar'ın, Yahudiler'in ve Müslüman'ın ortak vatanı değil. Müslüman, Türk Milleti'nin vatanıdır."

Erdoğan, 'Sakarya'ya aynı pankart asıldığında ne yaparsınız?' sorusuna, 'Bilmiyorum teşekkür ederim' diyerek röportajı sonlandırıp ayrıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata ise, 'Karış Karış Sakarya' programı kapsamında Karasu Otel'de basın toplantısı düzenledi. Kutluata, iktidarın ülkeye büyük zarar verdiğini söyleyerek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i eleştirdi. "Çelik, Hendek'te 'Laz, Manav, Kürt, Çerkez, Abaza' yazan pankartlarla karşılandı. Sakarya'dan bu iktidar ne istiyor? Milli Eğitim Bakanlığı yapmış eski bakanın Sakarya'da meşgul olduğu konuya bakın" dedi. Buradaki basın toplantısına Kutluata'nın yanı sıra Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, Manisa Milletvekili Ahmet Orhan ve partililer katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya - Mhp İl Başkanı Erdoğan, Ak Parti Pankartı İle İlgili Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement