Samsun Meslek Yüksekokulu'ndan Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Güncel

Samsun Meslek Yüksekokulu'ndan Yıl Sonu Sergisi

Samsun Meslek Yüksekokulu\'ndan Yıl Sonu Sergisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar Programı Yıl Sonu Sergisi açtı.

22.05.2013 17:39

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar Programı Yıl Sonu Sergisi açtı.

Sergiye; Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, Baro Başkanı Av. Necat Anıl, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Halis Ölmez ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, davetliler ve öğrenciler katıldı.

El Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan'ın bölümle ilgili kısa bilgi vererek şunları söyledi: "Sergimiz, El Sanatları Bölümü-Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencilerinin aldıkları uygulama derslerinde ortaya çıkan ürünlerinden oluşmaktadır. İnanın hepsi büyük bir mutluluk ve heyecanla bu günü beklediler. Öğrenme azimleri ile çalışmalarını sergiye yetiştirmek için, gece, gündüz, hafta sonu, tatil demeden çalışmalar yaptılar ve bu çalışmaları sizlerle paylaşıyorlar. Bu dönem sergimize yıllardır birlikte çalışmaktan ve bölüm olarak destek olmaktan onur duyduğumuz LÖSAM'da katılmaktadır. Stantlarında sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacaklardır. Serginin hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimize, mesai arkadaşlarıma, teknik elemanlarımız saygılarımı sunuyorum" dedi.

Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevilhan Mennan konuşmasında, "Öğrencilerimizin yaptıkları el emeği göz nuru eserleri titizlikle inceleyeceğiz. Bugün öğrencilerimizin mürüvvet günüdür. Hepsini teker teker kutluyorum" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, "İçerde gezdiğimizde göreceğimiz eserler aslında gençlerimizin hayal dünyalarının ne kadar geniş ve ne kadar yenilikçi olduklarını gösterecek. Bir anlamda ne kadar 'innovatif' olduklarını göreceğiz. Genç beyinlerde aslında bizim göremediğimiz yönleri görme, bakamadığımız taraflara bakma yeteneği var. Bu kampüs hocalarımızın ve öğrencilerimizin katkılarıyla 'Güzel Sanatlar Kampüsü' olarak; Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesinin Resim-İş Eğitimi ve Müzik Eğitimi Bölümleri, Konservatuvar, Mimarlık Fakültesi ve Samsun Meslek Yüksekokulu'nun Mimari Dekoratif, Grafik El Sanatları gibi tamamen kreatif, güzel sanatlara yönelik bölümlerin yerleştiği bir kampüs olacak ve sıklıkla sergilerin konserlerin ve bir çok kültürel etkinliğin olacağı bir kampüs haline gelecek" şeklinde konuştu.

Geçen seneki sergide Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'ın ve Baro Başkanı Av. Necat Anıl'ın yapmış olduğu ebru çalışmaları sergide sürpriz olarak kendilerine hediye edildi. Protokol üyeleri de sergide ebru çalışması yaptılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun Meslek Yüksekokulu'ndan Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement