Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, iş hayatında panik yapmayan, bilmediğini soran ve öğrenme arzusuyla çaba gösterenin, başarılı olacağını ve her zaman kazançlı çıkacağını söyledi.
Konukoğlu, Ankara'da, TOBB Ekonomi ve...

27.11.2013 20:18

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, iş hayatında panik yapmayan, bilmediğini soran ve öğrenme arzusuyla çaba gösterenin, başarılı olacağını ve her zaman kazançlı çıkacağını söyledi.

Konukoğlu, Ankara'da, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Ekonomi ve Genç Girişimciler Topluluğu tarafından düzenlenen ve Kemal Atalay'ın yönettiği, "Girişimci Gözü İle" konulu panele katıldı. Özgeçmişinin görsel olarak sunumunun ardından konuşan ve hayat hikayesini anlatan Konukoğlu, başta aile içerisinde olmak üzere, sevgi ve saygı ortamının korunması, adil olunması ve dünyadaki gelişmelerin iyi değerlendirilmesinin, iş yaşamının altın anahtarı olduğunu bildirdi. Başarının yol haritasını, "Sevgi, saygı, sabır, çalışmak, itaat etmek, adil olmak, öğrenme azmi, kendini yenileme isteği ve gelişmeleri iyi değerlendirmek" olarak tanımlayan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Biraz önce görsel olarak özgeçmişimi izlediniz. Çoğu zaman, 'ben bu muyum' diye kendime sorduğum bir çalışma hayatım var. Mağarada kurulan bir tekstil fabrikasında 50 yıl önce çıktığım yolda, kademe kademe yükselerek bugün Sanko Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak ilk günkü azmimle çalışmama devam ediyorum. İşletmede çalışma hevesim nedeniyle ortaokul eğitimini tamamlamadan çalışmaya başladım. Rahmetli babam beni fabrikamızdaki ustalara 'eti senin, kemiği benim' diyerek teslim etti. Kendi fabrikamızda Muharrem Ustanın yanında çırak olarak işe başladım.

Ustam bana patronun oğlu olarak bakmadı, tavizsiz iş eğitimi verdi, ben de hiçbir zaman patronun oğluyum demeden ustam ne emrederse onu yaptım, yeri geldi enseme tokadı yedim. Allah Muharrem Usta başta olmak üzere tüm ustalarından razı olsun, eğer o tokadı yemeseydim belki bugün buralarda olamayacaktım."

"YER SÜPÜRDÜM, TEZGAH SİLDİM"

İşletmede yer süpürdüğünü, tezgahları sildiğini, ancak ustalarının zaman zaman çöp tenekesini kazara dökmüşçesine devirdiklerini ve yeri yeniden süpürttüklerini anlatan Konukoğlu, böylece itaat etmeyi öğrendiğini belirtti.

İşletmede her kademede çalıştığını ve başararak yükseldiğini kaydeden Konukoğlu, başarı yolculuğunu merdivenleri birer birer çıkmaya benzetti.

Merdivenleri birer birer değil de 2'şer, 3'er sıçrayanların zirveye çıkmalarının çok zor olduğunu ve bir süre sonra yorulacaklarını, tökezleyip başladıkları noktaya döneceklerine dikkati çeken Konukoğlu, iş hayatında da her kademenin hazmedilerek aşılması gerektiğine vurgu yaptı. Çok sektörde iş yapmanın riskli olduğunu anlatan Konukoğlu, şöyle konuştu:

"Hakimiyeti kaybedebiliyorsunuz. Bu tespit paralelinde başka sektörlere yöneldik, çimento ve ambalaj sektörlerine girdik. Günümüzde ağırlık tekstil ve enerjide olmak üzere, 12 sektörde iş yapıyoruz. Tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makinaları, 12 sektörde faaliyet gösteren Sanko'nun omurgasını oluşturuyor."

ÖĞRENCİLERİN SORULARI

Konuşmasının ardından öğrencilerin adeta soru yağmuruna tuttuğu Konukoğlu, iş hayatında panik yapanın kaybedeceğini ifade etti. Konukoğlu, "Sizler yarının girişimcilerisiniz. İş yaşamında en büyük risk paniktir. Ayrıca, bilmediğinizi sormaktan kaçınmayın. Öğrenme arzusu ile çaba gösterin. Yeri geldiğinde anlamaz, bilmez görüntüsü verin ama öğrenin. Günümüzde artık ofis cebe girdi. Bilişim teknolojilerindeki gelişme sayesinde her telefon bir ofis haline geldi. Herkes yeni iş yapış biçimlerine kendisini hazırlamalı ve uyumlandırmalı. Yeni süreci uygulayan başarılı olur" dedi.

HAYIR VE ZEKAT UYARISI

Herkesin kazancı oranında hayır işleri yapması ve zekatını vermesi gerektiğini kaydeden Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda bin 500'ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyoruz. 100 binin üzerine ihtiyaç sahibine gıda yardımı yapıyoruz. 20 bin öğrenciye kırtasiye ve kıyafet yardımı gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar ikisi fakülte binası olmak üzere 18 okul yaptırıp Milli Eğitim'e devrettik. İslahiye'ye Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gaziantep Üniversitesi'ne de İlahiyat Fakültesi binası inşa ettiriyoruz. Gaziantep Üniversitesi'ne Güzel Sanatlar Merkezi yapmak için de protokol imzaladık.

Zekatınız malınızın sigortasıdır. Hayır işlerini ve zekat dağıtımını öbür dünyaya EFT işlemi olarak görüyorum. İnanan insan yaptığı iyiliklerin ve hayrın karşılığını mutlaka alacaktır. Zekatınızı tam verin, gününde verin. Dürüstlükten ayrılmayın. Rahmetli babam, 'işin hilesi dürüstlüktür' derdi. Dürüst olan kazanır. Çok kazanmak isteyenin dürüst olması yeterli. Hiçbir işe başlamak için geç kalınmamıştır. Babam, 'başladığın gün, en erken gündür' derdi. Akıl düşünür, kader güler geçermiş. Hiçbir zaman geç kaldım demeyin."

MUTLU OLMANIN YOLU

Mutlu olmanın yolunu, "sizden daha başarılı olanları örnek almak, sizin sahip olduklarınıza sahip olamayanları görüp şükretmek ve zekat verip, hayır işleyerek toplumla paylaşmak" olarak tanımlayan Konukoğlu, şirketlerde görev değişimlerine ilişkin şunları söyledi:

"Büyükler belli bir yaşa geldiğinde işin başından çekilmeyi bilmeli, kendisinden sonra yönetimi devralana danışmanlık yapmalı. Ben bu yılsonunda 65 yaşını tamamlayıp yönetimden ayrılacağım. Yönetim değişikliği bu yöntemle sağlanmalı. Babanın ya da ağabeyin ölümü beklenmemeli. Bu yöntemde, görevi devredenin tecrübelerinden de yararlanılması şansı olur."

Konuşmaların ardından TOBB ETÜ Ekonomi ve Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Oğulcan Ardoğan, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na teşekkür plaketi takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement