Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi, bir yılda Şanlıurfa il merkezindeki 3 bin hastaya evinde hizmet verdi.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Abdülkadir Yetişgin, hastaneye bağlı Evde Bakım Hizmetleri Birimi'nde görevli bir doktor, iki evde bakım teknisyeni, bir biyolog ve bir şoför, bir veri hazırlama ve kontrol işletmeni personeli ile bir yılda Şanlıurfa il merkezindeki 3 bin hastaya evde bakım hizmeti götürüldüğünü söyledi. Birimin 2009 yılından itibaren kente hizmet verdiğini belirten Başhekim Yetişgin, aylık ortalama 250-300 kişinin evinde bakımı yapıldığını kaydetti. Evde bakım hizmeti ile ilgili detaylı bilgi de veren Yetişgin, "Evde Bakım Hizmeti, sağlık servisini halkımızın ayağına götürür. Kişiye özel bir bakım sağlar. Bakım alan aileyi bir arada tutar, iyileşmeyi hızlandırır. Bakım maliyetlerini düşürür. Teşhis, takip ve tedavi sonucu iyileşmeye kadar geçen süreçte kesintisiz kaliteli ve standart hizmet sağlar. Bu hizmet, aynı zamanda hasta ve yakınlarına bakım konusunda eğitimini de kapsar. Zamandan da tasarruf sağlar" dedi. Hizmetin yaşam kalitesini yükselttiğini de belirten Yetişgin, hizmetten faydalanabilecekleri ise şöyle anlattı:
"Muayene ve tedavi planlaması yapılan hastaların yanı sıra küçük, orta ve büyük çapta pansuman hizmetine ihtiyaç duyan hastalar, sonda bakımı ve değişiminin söz konusu olan kişiler, tansiyon ölçümü ve takibi ile kan şekeri ölçümü ve takibi gereken hastalar, serum takma, kan alma, medikal ve ilaç rapor ve reçete yazım, yenileme, ilaç uygulama ve tedavileri durumlarda bu hizmetten faydalanılabilir. Ayrıca ameliyat sonrası bakım ihtiyacı olanlar, yatalak olan ortopedi ve travmatoloji hastaları, yatalak olan kalp, damar ve hipertansiyon hastaları, hemiplejik (felçli) nöroloji hastaları, onkoloji (kanser) hastaları, kronik diyabet, akciğer ve solunum hastaları, Alzheimer, parkinson vs. bakıma ihtiyacı olan diğer hastalar, bakım ihtiyacı olan yaşlılar, yatalak özürlüler, yara bakımı, parasentez, infüzyon, pansuman, enjeksiyon vs. diğer kısa süreli hemşirelik hizmetlerine ihtiyaç duyanlar ile laboratuvar tetkik ve test hizmetlerine ihtiyacı olan kronik hastalar evde bakım hizmeti alabilirler."
Yetişgin, bu birimde çalışan personellerin izin, rapor ve tayin gibi durumlarda hizmetin aksamaması için gerekli tedbirleri aldıklarını ve hastaların tedavilerinin kesintisiz devam edeceğini de aktardı. Talebin artması durumunda personel takviyesi yapılarak, birimin daha da güçlendirilebileceğini belirten Yetişgin, evde bakım hizmetinden faydalanan hastaların ise projeden memnun olduğunu kaydetti.Yetişgin, hizmet nedeniyle hastalardan sürekli dua ve teşekkür aldıklarını da sözlerine ekledi. - ŞANLIURFA
Son Dakika › Güncel › Şanlıurfa'da 3 Bin Hasta Evinde Tedavi Edildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?