Şanlıurfa - Suriye Sınırında Nevruz Ateşi Yakıldı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa - Suriye Sınırında Nevruz Ateşi Yakıldı

Şanlıurfa - Suriye Sınırında Nevruz Ateşi Yakıldı

Suriye sınırında nevruz ateşi yakıldı (ek) YÜKSEKDAĞ: SINIRLARIN HÜKMÜ KALMADI HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Suriye sınırındaki Suruç'ta düzenlenen nevruz kutlamasına katıldı ve etkinliğe katılanlara hitap etti.

17.03.2015 17:28

Suriye sınırında nevruz ateşi yakıldı (ek)

YÜKSEKDAĞ: SINIRLARIN HÜKMÜ KALMADI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Suriye sınırındaki Suruç'ta düzenlenen nevruz kutlamasına katıldı ve etkinliğe katılanlara hitap etti. Suruç'un karşısındaki Kobani'de sergilenen direnişin bütün insanlığın kurtuluş direnişi olduğunu ifade eden Yüksekdağ şöyle konuştu:

"Biz kazanmaya daha yeni başladık, Kobani zaferler zincirinin ilk halkasıdır. Faşistleri Rojava'dan sileceğiz. Ortadoğu'da biz kazanacağız, halklar kazanacak. Kobani direnişi bunun habercisidir. İşte biz bu kapıdan alnımız ak geçmeye başladık ama AK Parti iktidarı bu kapının eşiğinde yere düştü, 'Kobani düştü, düşecek' diyenler yere düştü. Yerle bir oldu."

Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürt sorunu olmadığına dair söylemine de tepki göstererek, "Senin en büyük sorunun Kürt sorunu, özgürlük, demokrasi, vicdan ve insanlık sorunudur. Türkiye halkları yeni bir yaşam, yeni bir Türkiye istiyor. Türkiye halklarını sadakaya razı edemezsiniz. Cumhurbaşkanı, senin sadakana muhtaç değil bu halk. Bütün Türkiye halkları demokrasiyi, yeni bir yaşamı istiyor ve kuracak. Yeni yaşamı her zeminde, her alanda kazanacağız. 8 Haziran sabahı çalışarak, mücadele ederek başaracağız" diye konuştu.

Etkinlikte Kürtçe konuşan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Selma Irmak da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' ifadesine tepki gösterdi.

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek şöyle dedi:

"Şimdi ezilen halklar yeni bir gelecek kurmak için ayağa kalkıyor. Şimdi Erdoğan kalkmış 'Kürt sorunu diye bir şey yok, neyiniz eksik' diyor. Ben size söyleyeyim buralarda her evde bir genç eksik. Evler eksik, köyler eksik. Ama Kürtler neyi eksikse kendisi alacak. Kimse senden beklemeyecek veya dilenmeyecek. Kürtlerin özgürlük mücadelesi her tarafı sarıyor, halkları uyandırıyor. Kürt halkıyla omuz omuza yeni bir hayat ve gelecek kuruluyor."

ENVER MÜSLİM: ZAFER HEPİMİZİNDİR

Suruç'ta yapılan Nevruz kutlamalarına katılan Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim de Kobani'de elde edilen zaferde herkesin payının bulunduğunu ifade ederek, "İnsanlık savaşçıları sonuna kadar mücadele etti. Kentten sonra şimdi de köylerin kurtuluşu sağlanıyor. Bu başarı hepimizindir, hepimize kutlu olsun" dedi.

Sınır hattındaki kutlamalar, sanatçıların seslendirdiği türküler ile son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa - Suriye Sınırında Nevruz Ateşi Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement