Sebahat Tuncel: İki Bıyıklı Eş Başkan - Son Dakika
Güncel

Sebahat Tuncel: İki Bıyıklı Eş Başkan

Sebahat Tuncel: İki Bıyıklı Eş Başkan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyep Erdoğan'ın Ak Parti eş başkanlığına soyunduğunu söyleyen HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Eş başkanlık sistemini biz getirdik ama bizim kuralımıza göre bir kadın ve bir erkek. Ama ne yazık ki AKP'de iki bıyıklı eş başkan var" dedi.

03.06.2015 14:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyep Erdoğan'ın Ak Parti eş başkanlığına soyunduğunu söyleyen HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Eş başkanlık sistemini biz getirdik ama bizim kuralımıza göre bir kadın ve bir erkek. Ama ne yazık ki AKP'de iki bıyıklı eş başkan var" dedi. Sebahat Tuncel, çeşitli ziyaretler ve temaslar gerçekleştirmek üzere bulunduğu Antalya'da cemevi ve Alevi Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya tarafından karşılanan Tuncel, burada yaptığı konuşmada tüm toplum kesimlerden partisine yönelik ilgi olduğunu söyledi.

HDP'nin barajı aşmasının Ak Parti'nin faşizan ve otoriter olarak değerlendirdiği siyaset anlayışına karşı kurulacak barajın yegane yolu olduğunu dile getiren Tuncel, "Herkes şimdi HDP'nin barajı aşıp aşmayacağını konuşuyor. Bu bizim açımızdan çok önemli. HDP'nin barajı aşması Türk demokrasi için de bir dönüm noktası olacak" dedi.

ERKEKLERİN EŞ BAŞKANLIĞI

HDP'nin barajı aşmasının aynı zamanda baskıcı düzenin temsilcisi olmakla itham ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hesaplaşmak açısından da önemli olduğunu kaydeden Tuncel, " Türkiye'de seçim HDP ile Tayyip Erdoğan arasında geçiyor. Siyasi partiler arasında değil. Cumhurbaşkanlığı'nı bırakıp AKP'nin eş başkanlığına soyundu. Eş başkanlık sistemini biz getirdik ama bizim kuralımıza göre bir kadın ve bir erkek. Ama ne yazık ki AKP'de iki bıyıklı eş başkan var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasete müdahale eder noktada bulunduğunu ve bunun da Ak Parti'ye oy veren taban açısında da rahatsız edici konuma geldiğini savunan Tuncel, "İnsanlar Cumhurbaşkanı'nın cumhurbaşkanı, Başbakan'ın da başbakan olmasını istiyor ama karışmış durumda. Eş başkanlık yürütüyorlar" dedi.

CUMHURBAŞKANI MANEVRAYA BAŞLADI

Tuncel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün katıldığı özel yayında "Eğer bunlar (HDP) barajı aşarsa aşar. Ben şu anda bir Cumhurbaşkanı olarak bundan rahatsız değilim" ifadelerine ilişkin, gazetecilerin sorusu üzerine değerlendirmede de bulundu. Bu açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlarda HDP aleyhine yürüttüğü kampanyanın tersine döndüğünü görmesinin ürünü olduğunu dile getiren Sebahat Tuncel, şunları söyledi:

"Samimiyetten ziyade zorunluluktan yapılan bir açıklama. HDP'nin parlamentoda olmasını 'Çözüm sürecini bitirir, onlar gelirse demokrasi biter' gibi tehdit eden açıklamaları, bugüne kadar yürüttüğü dil karşısında bugün yaptığı açıklamanın samimiyetini topluma bırakıyoruz. Özellikle Iğdır'da kadınlar sırtını döndüğü için kullandığı dil ve üslup aslında bugün kadın katliamlarının nedenini de ortaya çıkaran bir yaklaşımdır. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar düzeyinde bir üslubun topluma yansıması çok daha farklı oluyor. Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu siyaset, duruş, son bir aylık performans aslında kendisinin Türkiye siyasetine müdahale ettiğini, AKP'ye de iyilik değil kötülük yaptığı görülecek. Tek stratejilerini HDP'nin baraj altında kalması Erdoğan'ın başkan olması üzerine kurdular. Sanırım kendisi gördük ki, kendisi başkan olamayacak. Onun karşısında manevra yapıyor. İflas ettiğini gördü. Türkiye siyasetine de çok şey kaybettirdi."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sebahat Tuncel: İki Bıyıklı Eş Başkan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement