Şehit Annelerinin Feryadı - Son Dakika
Güncel

Şehit Annelerinin Feryadı

Şehit Annelerinin Feryadı

Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğine katılan, Kayserili şehit anneleri hem ağladı, hem de ağlattı.

18.03.2013 12:20  Güncelleme: 13:08

Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğine katılan, Kayserili şehit anneleri hem ağladı, hem de ağlattı. Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, şehit yakınlarına, "Her zaman yanınızdayız. Bir ve beraberiz'" dedi. Lise öğrencileri 'Çanakkale'yi geçilmez' eden Türk askerlerini canlandırıp, hoşaf-ekmek dağıttı.

Şehitler Günü ve 18 Mart Çanakkale Savaşı'nın 98'inci Yıldönümü nedeniyle Kartal semtindeki Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törene Vali Vekili Davut Haner, Garnizon Komutanı Tümgeneral Hava Pilot Ali Demiral, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Özhaseki, il yöneticileri ve şehit yakınları katıldı. Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, şehit ailelerine "Hoşgeldiniz. Her zaman sizin yanınızdayız. Bir ve beraberiz" diye konuştu.

Saygı duruşu, anı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, yaptığı konuşmada, "Ülkemi bölmek, parçalamak isteyen, milletimin huzuruna göz diken hainler, hangi maskeyi takarsanız takın, artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, değer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp, dünyayı kavursanız dahi, şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman gibi kanımızda boğulacak, ateşimizle yanacaksınız" dedi.

Garnizon Şehitliği'nde Türk bayraklarıyla donatılan mezarların başında anneler şehit oğulları için gözyaşı döktü. Şehit Mehmet Öner'in annesi Hüsne Öner, Duran Bayram'ın annesi Kudret Bayram, Nevzat Demircan'ın annesi Fatma Demircan ile Ahmet İnci'nin annesi Rafet İnci, oğullarının mezarlarına çicekler koyup, dua okuyup, ağlarken, kendilerini izleyenleri ağlattı. Oğlu Ahmet'i 1993 yılında kaybeden şehit annesi 75 yaşındaki, 4 çocuk annesi Rafet İnci, şehidinin mezar taşındaki fotoğrafını öpüp, okşadı. Şehit annesini Vali Vekili Davut Haner ile Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral teselli edip, elini öptü.

771 ŞEHİT ANISINA ÜZÜM-HOŞAF DAĞITTILAR

Hisarcık Anadolu Lisesi öğrencileri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde kum torbalarından siper oluşturup, Çanakkale savaşında Mehmetçiğin giydiği kıyafetlerle, ellerinde tüfeklerle canlandırma yaptı. Lise öğrencileri, Çanakkale savaşında yaşamını yitiren 771 Kayserili şehidin adına çam fidanı ve 48'inci Alay'ın menüsündeki hoşaf-ekmek dağıttı. Erciyes Üniversitesi öğrencilerine de, 18 Mart Çanakkale Savaşı'nın 98'inci yıldönümü nedeniyle bugün, savaş sırasında yokluklar içerisinde savaşan askerlerin yediği, 'Buğday Çorbası ve Üzüm Hoşafı' ücretsiz ikram edilecek.

Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde de Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen tören sırasında ayakkabı boyacısının işini bırakıp, saygı duruşunda bulunması da dikkati çekti

OE,DÖ(OE/İD) - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Annelerinin Feryadı - Son Dakika


Advertisement