Şehit Erin Arkadaşıyla Son Konuşması - Son Dakika
Güncel

Şehit Erin Arkadaşıyla Son Konuşması

Şehit Erin Arkadaşıyla Son Konuşması

Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan Tankçı Er Bülent Yalçın'ın arkadaşı ile yaptığı son konuşma yürekleri dağladı.

20.10.2012 11:02  Güncelleme: 12:18

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan ve binlerce Sinoplunun son yolculuğa uğurladığı Tankçı Er Bülent Yalçın'ın bir arkadaşı ile yaptığı son konuşmaları ortaya çıktı.

Bir sosyal paylaşım sitesinde bir arkadaşı ile yazışan şehit er Bülent Yalçın'ın, arkadaşına ay sonunda Hakkari'ye göreve gideceğini yazıyor. Arkadaşı da ona "Vurulma" diye espri yapıyor.

Sinop'un kalbine gömdüğü şehidi Bülent Yalçın ise Türk askerine yakışır biçimde "Tankcıyız oğlum, hayırlısı neyse o, tankcıyız biz" diyerek cevap veriyor. Şehit Bülent Yalçın'ın son konuşmaları söz konusu sosyal paylaşım sitesinde adeta paylaşım rekoru kırdı.

ŞEHİT CUMA NAMAZINDAN SONRA DEFNEDİLDİ

Şehit tankçı er Bülent Yalçın'ın cenazesi dün askeri uçakla memleketi Sinop'a getirildi. Burada yapılan karşılama töreninin ardından şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak üzerindeki baba evine getirildi.

Şehit ailesinin evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Evin önünde dua okunarak helallik alındı. Sinop Devlet Hastanesi yemekhanesinde işçi olarak çalışan anne Nevin Yalçın, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Sinir krizi geçiren şehit annesi "Oğlumu ne olur almayın. Lanet olsun PKK'ya. Yavruma nasıl kıydınız?" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin ablası 23 yaşındaki Burcu Yalçın ve şehidin pazarcılık yapan babası Murat Yalçın da gözyaşlarına boğuldu.

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında şehit tankçı er Bülent Yaçın'ın cenazesi konvoy eşliğinde askeri tören için Sinop Valiliği önüne getirildi.

Cenaze törenine Vali Ahmet Cengiz, Sinop Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Eyüp Aktaş, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, askerler ve diğer protokol üyeleri ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Cenaze töreni sonrasında şehidin cenazesi şehir merkezindeki şehitliğe defnedildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Erin Arkadaşıyla Son Konuşması - Son Dakika


Advertisement