Şehit Pilotlar, Malatya'da Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Pilotlar, Malatya'da Uğurlandı

Şehit Pilotlar, Malatya\'da Uğurlandı

Şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın cenazesi Merkez Kabristan Camii'ne götürüldü.

06.07.2012 14:57  Güncelleme: 15:14

Malatya 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki törenin ardından şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın cenazesi Merkez Kabristan Camii'ne götürüldü. Burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler cuma namazını kıldıktan sonra şehit Ertan için cami avlusundaki cenaze namazına katıldı.

Namaza TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Başbakan Erdoğan'ın camiden çıkıp cenaze namazının kılınacağı alana yürüyüşü sırasında bir grup vatandaş, "Esat'ın kellesini al" diye slogan attı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın cenazesi omuzlara alınarak top arabasına konuldu. Bu sırada bazı vatandaşlar tekbir getirdi.

Şehit Yüzbaşı Ertan'ın cenazesi, daha sonra götürüldüğü Malatya Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Yüzbaşı Ertan'ın şehitlikte defnedilmesini sadece TRT ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin izlemesine izin verildi. Diğer basın kuruluşları şehitlikteki törene alınmadı.

DHA(GG/AAA) - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Pilotlar, Malatya'da Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement