Şehit Polise Kürtçe Ağıt - Son Dakika
Güncel

Şehit Polise Kürtçe Ağıt

Şehit Polise Kürtçe Ağıt

Karlıova'da şehit olan polis memuru Şehmuz Karakut, Diyarbakır'da toprağa verildi.

17.09.2012 14:41  Güncelleme: 14:38

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan polis memuru Şehmuz Karakut, Diyarbakır'da toprağa verildi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan polis memuru Şehmuz Karakut'un naaşı, Malatya'da yapılan otopsi ve törenin ardından memleketi Diyarbakır'a getirildi.

Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, 7. Kolordu Komutanı, Jandarma Bölge Komutanı, 2. Hava Kuvvetleri Komutanı ve diğer daire amirleri katıldı. Bakan Eker'e sarılan şehit yakınları gözyaşlarını tutamazken, Eker aileyi teselli etmeye çalıştı. Öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası şehit polisin naaşı meslektaşlarının omzunda cenaze aracına taşındı.

Bu sırada şehit polisin fotoğrafını öpen şehidin ağabeyi ve kız kardeşi baygınlık geçirdi. Cenazede Kürtçe ağıtlar yakılırken, şehidin cenazesi Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Polise Kürtçe Ağıt - Son Dakika


Advertisement