Şehitler Trakya'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şehitler Trakya'da Anıldı

Şehitler Trakya\'da Anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Edirne ve Kırklareli'de törenler düzenlendi.

18.03.2013 13:06

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Edirne ve Kırklareli'de törenler düzenlendi. Şehit yakınları, gözyaşları içinde şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Edirne'deki tören sabah saatlerinde Sarayiçi mevkiindeki Balkan Şehitliği'nde başladı. Şehit mezarlarının ziyaret edildiği törene Edirne Valisi Hasan Duruer, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkan Vekili Hakan İnci, Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, rütbeli askerler, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Askerler tarafından yapılan saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, şehitler için dua okudu. Katılanlarda ellerini açarak duaya eşlik etti.

Ardından Vali Hasan Duruer ve beraberindekiler Balkan Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Halk Eğitim Merkezi'nde devam eden törenlerde Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, "Biz değil miydik?" isimli fotoğraf sergisi açıldı. Anadolu Lisesi öğrenciler de, "Hiç değişmez bu yazı, kimimiz şehit oluruz, kimimiz gazi" isimli oratoryoyu sahneledi.

ŞEHİT AİLESİNE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Kırklareli'deki anma etkinlikleri sabah şehitlik anıtında yapılan törenle başladı. Törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma törende konuşan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, yüzyılın en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşı'nın ülkeyi işgal etmeye gelen devletlerin yüzlerine indirilmiş birer tokat olduğunu söyleyerek, "Ülkenin dört bir yanından gelen 250 bin kahraman Mehmetçik tarihimizin önemli bir dönüm noktasını oluşturan Çanakkale Zaferi başta Anafartalar kahramanı gazi Mustafa Kemal ile bu kutsal toprakları canlarının pahasına koruyan ve şehitlik payesine ulaşan şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz" dedi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük salonunda devam eden törenlerde Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sahnelendi. Törende 2011 yılında Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olan piyade er Ufuk Bozkurt'un babası Fedai Bozkurt'a, Vali Mustafa Yaman ve 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla tarafından Devlet Övünç Madalyası verildi. Madalyayı alırken duygulanan şehit babası Fedai Bozkurt, gözyaşlarına hakim olamadı.

EÖ,AÜÜ(LK/AK) - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehitler Trakya'da Anıldı - Son Dakika


Advertisement