Sendikanın Dediği Oldu - Son Dakika
Güncel

Sendikanın Dediği Oldu

Sendikanın Dediği Oldu

Almanya'da Verdi Sendikası'nın, Potsdam kentindeki toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 6.3 oranında anlaşma sağlandı.

01.04.2012 09:56  Güncelleme: 10:07

Almanya'da haftadan bu yana yüzde 6.5 oranında zam istemiyle uyarı grevi düzenleyen kamu çalışanlarını temsil eden Verdi Sendikası'nın, Potsdam kentindeki

toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 6.3 oranında anlaşma sağlandı.

Potsdam'da yaklaşık 40 saat süren görüşmeler sonucunda kamu çalışanlarının ücretlerinin 2 yılda kademeli olarak yüzde 6.3 oranında artırılması konusunda anlaşmaya varıldı. Yapılan anlaşma ile kamu çalışanlarının ücretleri ilk aşamada 1 Mart'tan itibaren yüzde 3,5 oranında artırılacak. Gelecek yılın Ocak ve Ağustos aylarında da iki kez yüzde 1,4 ücret artışı yapılacak.Daha önceki iki turda anlaşmazlıkla sonuçlanırken on binlerce kamu çalışanı ülke genelinde uyarı grevi yaparken hava alanları başta olmak üzere, kent içi ulaşımda, çocuk yuvalarında, hastanelerde ve daha bir çok yerde kamu hizmetlerinde önemli aksaklıkların ortaya çıkmasına neden olmuştu.

Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich (CSU), Yerel Yönetim İşverenleri Birliği Başkanı Thomas Böhle ile Verdi Başkanı Frank Bsirske'nin kaktıldığı görüşmelerde varılan anlaşmaya göre, kamu çalışanlarının maaşlarında ilk olarak 1 Mart tarihinden geçerli olacak şekilde yüzde 3,5'luk bir ücret artışı yapılacak. Ardından 2013 yılı Ocak ve Ağustos aylarında olmak üzere, iki defa yüzde 1,4 oranında bir artış daha olacak. Verdi'nin buna ek olarak istediği en az 200 Euro'luk ücret artışı ise kabul edilmedi. Görüşmede 55 yaşını geçen çalışanların yıllık 30 gün, diğer işçilerin ise yıllık 29 gün izin hakkı olması da karara bağlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sendikanın Dediği Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement