Serbest Dolaşım ve Mültecilerin Durumu Görüşüldü - Son Dakika
Güncel

Serbest Dolaşım ve Mültecilerin Durumu Görüşüldü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır'ın açıklaması ve detaylar.

21.04.2016 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır'ın açıklaması ve detaylar. Edirne'de Avrupa Birliği (AB) yetkilileri ile serbest dolaşım ve mültecilerin durumu görüşüldü.

AB ve Türkiye arasında serbest dolaşım ve mültecilerin durumu ile ilgili toplantı Edirne Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yapacağı toplantı öncesi durum değerlendirmesi, Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır'ın başkanlığında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşar Julian Vassallo ve beraberindeki heyet ile birlikte durum değerlendirmesi yapıldı.

Toplantıya jandarma ve polis kuvvetlerinin temsilcileri de katıldı.

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, toplantı sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda Edirne Valiliği, belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını paylaştıklarını söyledi.

Karşılıklı görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Bakır, şunları kaydetti:

"Bizim vurgulamak istediğimiz nokta şuydu. Edirne'de bulunan mültecilere, yerleşik hayata geçmiş olanlara yaptığımız sosyal, maddi ve manevi destekleri ifade ettik. Onlarda da bunlardan memnun kaldılar. Daha çok sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Almanya Başbakanı Angela Merkel'in önümüzdeki cumartesi günü yapacağı toplantı için bir fikir alışverişinde bulunduk. Edirne'de ve tabi ki genelde ülkemizde yapılacak çalışmalarla ilgili görüştük.

Onlar da bu noktada yapılan çalışmalardan memnun kaldılar. Ayrıntılı bilgi almış oldular. Sayın Vasallo bu noktada memnuniyetlerini ifade etti. Ayrıca Ralf Shoplin diye bir Frontex sorumlusu yine Avrupa Birliği bünyesinde faaliyet gösteren sosyal hizmet ve yardımlarla ilgili birim sorumlusuyla da görüştük. Onlar bizim yaptığımız yardımları ayrıntılı şekilde öğrendikleri zaman memnuniyetlerin ifade ettiler. Çünkü bu noktada bilgileri sınırlıydı. Bu noktadan sonra sürekli bilgi akışında ve fikir alışverişinde bulunacağımızı ifade ettik. Toplantının ana gündem maddesi bunlardı."

Serbest Dolaşım ve Mültecilerin Durumu Görüşüldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Serbest Dolaşım ve Mültecilerin Durumu Görüşüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement