Siirt Belediyesine Konulan Haciz Durduruldu - Son Dakika
Güncel

Siirt Belediyesine Konulan Haciz Durduruldu

Siirt Belediyesine Konulan Haciz Durduruldu

Siirt Belediyesine konulan haciz'in durdurulduğu öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sadak, belediyeye konulan haciz işleminin durdurulduğunu açıkladı.

04.02.2014 17:46

Belediye meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Selim Sadak, temizlik firmasının alacaklarına karşılık tüm belediye gelirlerini haciz etmesiyle başlayan sıkıntılı sürecin atlatıldığını, söz konusu firma ile yapılan görüşmeler sonucunda alacakların taksitlendirildiğini söyledi.

Sadak, "Geçen dönemdeki alacaklarına karşı Siirt belediyesi geçen ayın sonunda haciz işlemleri ile karşılaşmıştı. Makam aracım dâhil tüm belediyenin gelirleri, alacaklı temizlik firmasının 1 milyon 800 bin lira alacağı nedeniyle el konuldu. Ancak avukatlarımızın yaptığı görüşmeler sonucunda söz konusu firmanın alacakları taksitlendirilerek yapılandırıldı" dedi.

Sadak ayrıca, Siirt belediyesi bünyesinde toplu taşımacılığın hayata geçirilmesi için kredi alınarak 25 halk otobüsünün Siirt'te kazandırıldığını söyledi. Sadak, "25 Otobüs Ocak ayında Ulaştırma Amirliğimize teslim edildi. Otobüsleri kullanacak şoförler alımlı için ihalede yapıldı. Otobüslerin alımına kredi veren İller Bankası, her otobüs için 137 bin 197 TL olan ve toplamda 3 milyon 429 bin 925 TL ödemenin tek kalemde yapılması gerekirken, bu ödemeleri 5 taksitle belediyeye teslim edilmesi nedeniyle her hafta 685 bin 985 TL üretici firmaya ödenmesinden dolayı plakalar çıkmadı. Plakaların çıkarılması ve şoför alımının ardından otobüsleri halkımızın hizmetine girdireceğiz" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirt Belediyesine Konulan Haciz Durduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement