Siirt Kendi Kahvesini Üretecek - Son Dakika
Güncel

Siirt Kendi Kahvesini Üretecek

Siirt Kendi Kahvesini Üretecek

İçişleri Bakanlığı ve Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen proje sayesinde menengiç bitkisinden Siirt kahvesi üretilecek.

08.09.2014 14:10

İçişleri Bakanlığı ve Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen proje sayesinde menengiç bitkisinden Siirt kahvesi üretilecek.

Bir büryan salonunda düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, menengiç bitkisinin organik tarımın altyapısını oluşturduğunu, İçişleri Bakanlığı olarak menengiç kahvesi üretim projesini desteklediklerini söyledi. Vali Tutulmaz, "Bu proje unutulmaya yüz tutmuş bir ürünü kazandıracak ve Siirt'te gelir getirici bir kaynak temin edeceğiz. Günümüzde artık organik tarımın ön planda olduğu bir anlayış hakimdir. Menengiç bitkisi de Siirt için bu organik tarımın altyapısını teşkil ediyor. Projede emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, 10 aylık teorik ve pratik eğitim sonunda 'Siirt'te Menengiç Kahvesi Üretiyor ve Kazanıyoruz' projesi ile Siirt kahvesi üretiminin altyapısını oluşturacaklarını söyledi. Emrah, "41 bin liralık proje, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'ndan kabul edildi. İlk etapta 10 bayan kursiyer alarak bu işe başlayacağız. Amacımız doğal yollarda yetişen yabani menengiç bitkisini atıl olmaktan kurtararak hem ilimize hem de ülkemize kahve olarak kazandırmaktır. Üreticilerimiz yıllarca bu ürüne el atamadı. Halen Siirt'teki dağlarda binlerce hektarlık bıttım ürünü yetiyor. Bildiğimiz tüm kahvelerden çok daha kaliteli bir bitki olan menengiç, Siirt'e has bir ürün olduğu için önümüzdeki süreçte fabrika kurarak Siirt'in ekonomisine önemli bir kazanç sağlamayı planlıyoruz. Bu proje kahve üretim fabrikasının altyapısını oluşturacak. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu ve oda yetkililerine projede uygulama ve eğitim binasını ücretsiz tahsis etmesinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu ile Siirt'teki yerel ve ulusal basın mensuplarının katıldığı tanıtım toplantısı, büryan ve Siirt tayfi üzümünün ikram edilmesiyle sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt Kendi Kahvesini Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement